ΦΛΩΡΙΝΑ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΤΗΣ ΤΡΟΧΑΙΑΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΙΟΡΤΕΣ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ - ΡΑΔΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΤΑΙ ΡΑΔΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΤΑΙ: ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΤΗΣ ΤΡΟΧΑΙΑΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΙΟΡΤΕΣ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ

.

.

Πέμπτη, 28 Απριλίου 2016

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΤΗΣ ΤΡΟΧΑΙΑΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΙΟΡΤΕΣ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ

Από το Τμήμα Τροχαίας Φλώρινας ανακοινώνεται ότι, ενόψει των εορτών ΠΑΣΧΑ λαμβάνονται έκτακτα μέτρα τροχαίας, τόσο για την εξασφάλιση της οδικής ασφάλειας στο οδικό δίκτυο,  όσο και για την διευκόλυνση της κυκλοφορίας οχημάτων και πεζών στο αστικό κέντρο:
       α. Στο οδικό δίκτυο με εμφανή και παρουσία αστυνομικών αποσκοπούμε στον έλεγχο των επικινδύνων παραβάσεων (υπερβολική ταχύτητα, αντικανονικό προσπέρασμα, ζώνη ασφαλείας, κράνος, αλκοτέστ κ.λ.π.), που οδηγούν στο τροχαίο ατύχημα ή επιτείνουν τις συνέπειες ενός ατυχήματος.
       β. Στις πόλεις με δικυκλιστές  τροχονόμους κυρίως κατά τις ώρες λειτουργίας της αγοράς, καθώς και κατά τη διάρκεια των θρησκευτικών εκδηλώσεων (Μ. Παρασκευής, Μ. Σαββάτου, Κυριακής του Πάσχα), για διευκόλυνση της κυκλοφορίας οχημάτων και ασφάλεια πεζών
2. Μαζί με τις ευχές μας για «ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ & ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ» κάνουμε έκκληση προς τους οδηγούς να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά την οδήγηση και να θυμούνται:
Δεν οδηγώ όταν έχω καταναλώσει οινοπνευματώδη ποτά.
Σέβομαι τα όρια ταχύτητας.
Δεν κάνω αντικανονικά προσπεράσματα.
Δεν παραβιάζω κόκκινο σηματοδότη.
Σταματώ στο STOP και δίνω προτεραιότητα.
Δίνω προτεραιότητα στους πεζούς και στα άτομα με ειδικές ανάγκες.
Σέβομαι τα σήματα και τις υποδείξεις των τροχονόμων.
Φορώ πάντοτε ζώνη ασφαλείας.
Τοποθετώ τα παιδιά στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου και τους φορώ ζώνη ασφαλείας.
Σε περίπτωση που οδηγώ ή είμαι συνεπιβάτης σε μοτοσικλέτα φορώ πάντα κράνος.
Πριν ξεκινήσω για το ταξίδι ελέγχω το όχημα που θα οδηγήσω.
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, μπορούμε να μειώσουμε τα τροχαία ατυχήματα.