ΦΛΩΡΙΝΑ Ψήφισμα για το νοσοκομείο Φλώρινας με αφορμή την Ημέρα της Γυναίκας - ΡΑΔΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑ ΡΑΔΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑ : Ψήφισμα για το νοσοκομείο Φλώρινας με αφορμή την Ημέρα της Γυναίκας

.

.

Τρίτη, 8 Μαρτίου 2016

Ψήφισμα για το νοσοκομείο Φλώρινας με αφορμή την Ημέρα της Γυναίκας

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας στις 8 του Μάρτη, εμείς οι κάτοικοι της Φλώρινας, πήραμε την απόφαση, μετά από πολύχρονη υπομονή και ανοχή να διαμαρτυρηθούμε για την ανευθυνότητα και την αδιαφορία της κυβέρνησης που οδηγεί σε εξαθλίωση τα Νοσοκομεία της χώρας.
Το Γενικό Νοσοκομείο Φλώρινας, ένα υποδειγματικό σε λειτουργία επαρχιακό νοσηλευτικό ίδρυμα, έχει καταλήξει Κέντρο Υγείας, με περιορισμένη δυνατότητα παροχής Υγείας.


Οι ελλείψεις σε υγειονομικό υλικό, η περικοπή του προϋπολογισμού στο 50%, οι κενές οργανικές θέσεις ειδικών ιατρών (παιδίατροι 2, γ. χειρουργοί 2, νεφρολόγος 1, αναισθησιολόγος 1, ορθοπεδικοί 2, παθολόγοι 1, ψυχίατρος 1, μαιευτήρας 1, ακτινοδιαγνωστικό 1, βιοπαθολόγος 1, αιματολόγος 1) και το μεγάλο κενό σε νοσηλευτικό προσωπικό έχουν υποβαθμίσει τη λειτουργίας σε βαθμό τέτοιο που οι κάτοικοι αυτής της πολύπαθης περιοχής να νοιώθουν την ανασφάλεια και τον κίνδυνο να τους χτυπά την πόρτα. Η ηρωική προσπάθεια και αυτοθυσία των εργαζομένων (ιατροί, νοσηλευτική υπηρεσία, ΕΚΑΒ, διοικητικοί υπάλληλοι) δεν είναι αρκετή για να δώσει λύση στο πρόβλημα που έχει πάρει διαστάσεις «γίγαντα».
Ως εδώ…
Εμείς, οι πολίτες αυτού του τόπου, εκπληρώνουμε τις υποχρεώσεις μας απέναντι στην Πολιτεία στο ακέραιο και αδιαμαρτύρητα.
Εσείς…
Καλείστε να πράξετε το χρέος σας απέναντι στους πολίτες.
Θα αντισταθούμε σε οποιαδήποτε προσπάθεια, σκέψη, μεθόδευση για υποβάθμιση – ενσωμάτωση ή και κατάργηση του Νοσοκομείου μας.
Η «δημιουργική ασάφεια» της πολιτικής σας μέσα κι έξω από τη χώρα οδήγησε την οικονομία στο τέλμα, αποδόμησε τη δημόσια διοίκηση και το κράτος και έσπειρε στην κοινωνία αβεβαιότητα και ανασφάλεια.
Καλούμε όλους τους φορείς της Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας να συμπαραταχθούν και να στηρίξουν αυτή την πρωτοβουλία για να σώσουμε ό,τι έχει απομείνει.
Η Υγεία είναι αγαθό που δεν διαπραγματεύεται και υποχρέωση όλων μας είναι να το διαφυλάξουμε.

Ένωση Γυναικών Ελλάδος – Παράρτημα Φλώρινας
Επιμελητήριο Φλώρινας
Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Φλώρινας