ΦΛΩΡΙΝΑ Γιάννης Αντωνιάδης: Άραγε υπάρχουν στο λεξιλόγιο του κ. Παναγιωτάκη οι λέξεις «διάλογος» και «διαβούλευση»; - ΡΑΔΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑ ΡΑΔΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑ : Γιάννης Αντωνιάδης: Άραγε υπάρχουν στο λεξιλόγιο του κ. Παναγιωτάκη οι λέξεις «διάλογος» και «διαβούλευση»;

.

.

Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2016

Γιάννης Αντωνιάδης: Άραγε υπάρχουν στο λεξιλόγιο του κ. Παναγιωτάκη οι λέξεις «διάλογος» και «διαβούλευση»;

Ο νέος πρόεδρος και Δ/νων σύμβουλος της ΔΕΗ Α.Ε. κ. Παναγιωτάκης, ως νέος ηγεμόνας της περιοχής αγνοώντας τις απόψεις των τοπικών φορέων προέβη σε ανακοινώσεις που αφορούν στην περιοχή της Φλώρινας από την Κοζάνη. Δεν μπαίνω στην ουσία των δηλώσεών του γιατί για εμάς είναι ως μη γενόμενες.
Άραγε υπάρχουν στο λεξιλόγιο του κ. Παναγιωτάκη οι λέξεις «διάλογος» και «διαβούλευση»; Γνωρίζουν οι κ. κ. Τσίπρας και Σκουρλέτης την αυταρχική συμπεριφορά του κ. Παναγιωτάκη; Να γνωρίζει ο ίδιος ότι θα ελεγχθεί ενδελεχώς στο τέλος της θητείας του πολιτικά και εύχομαι όχι ποινικά.

Η περιοχή της Φλώρινας, λόγω της παρουσίας της ΔΕΗ Α.Ε. εμφανίζεται στα χαρτιά με υψηλό κατά κεφαλήν εισόδημα. Ως εκ τούτου, λαμβάνει μειωμένα κονδύλια από το ΕΣΠΑ, λιγότερες θέσεις εργασίας για ανέργους, μικρότερο ποσοστό στον Αναπτυξιακό Νόμο, αφού μας θεωρούν ως προάστιο της Αθήνας (λόγω πλασματικού πλούτου). Επιδοτούμε όλη την Ελλάδα με φθηνό ρεύμα (με έμφαση στα νησιά και στις αδύναμες κοινωνικές ομάδες), ενώ εμείς πληρωνόμαστε με κρατήρες ηφαιστείων και καμένη γη που αφήνει πίσω της η ΔΕΗ Α.Ε.

Γνωρίζει όλη η Φλώρινα ότι τόσο προεκλογικά όσο και μετεκλογικά δήλωσα αντίθετος στα σχέδια για τις Μονάδες της ΔΕΗ και τα ορυχεία της περιοχής Φλώρινας που αποφάσισε η προηγούμενη κυβέρνηση.

Δεν μπορεί όμως η ΔΕΗ να εμφανίζεται κατά το δοκούν, τη μια ως Ανώνυμη Εταιρία (Α.Ε) και την άλλη ως κρατική, χωρίς να καταβάλλει λιγνιτόσημο και να αρνείται το διάλογο με την τοπική κοινωνία. Το δωρεάν ρεύμα στους Φλωρινιώτες και τα υποχρεωτικά οκτάμηνα και δίμηνα εργασίας για όλους τους ανέργους των ενεργειακών Δήμων του Νομού Φλώρινας είναι αδιαπραγμάτευτα. Κατοικούμε ακόμη πάνω σε πλούτο 30 δις ευρώ που διαχέεται σε όλη την Ελλάδα και εμείς είμαστε φτωχοί. Δεν θα επιτρέψουμε η Φλώρινα να έχει την τύχη των χωρών της Λατινικής Αμερικής. Δεν είμαστε ούτε Βενεζουέλα, ούτε Σαλβαδόρ. Δεν πρόκειται να δεχτούμε καμία απόφαση που λαμβάνεται για εμάς χωρίς εμάς.

Εύχομαι για το καλό όλων ο κ. Παναγιωτάκης να αλλάξει ρότα και μυαλά. Ο Πρωθυπουργός και όλα τα στελέχη της κυβέρνησης μιλούν συνεχώς για διάλογο με τις τοπικές κοινωνίες. Ή μας κοροϊδεύουν ή κάποιοι είναι εκτός κυβερνητικής γραμμής.

Αναμένουμε τα δέοντα και αυτονόητα, διαφορετικά οι θύελλες είναι προ των θυρών όλων.Γιάννης Αντωνιάδης