ΦΛΩΡΙΝΑ Πανηγυρική εκδήλωση του Συλλόγου μας για τα Ελευθέρια της γενέθλιας μας γης, της ακριτικής μας Φλώρινας - ΡΑΔΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑ ΡΑΔΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑ : Πανηγυρική εκδήλωση του Συλλόγου μας για τα Ελευθέρια της γενέθλιας μας γης, της ακριτικής μας Φλώρινας

.

.

Δευτέρα, 9 Νοεμβρίου 2015

Πανηγυρική εκδήλωση του Συλλόγου μας για τα Ελευθέρια της γενέθλιας μας γης, της ακριτικής μας Φλώρινας

Αγαπητά μέλη και φίλοι του Συλλόγου μας,
Ο Σύλλογος μας, προσανατολισμένος αταλάντευτα στην ανάδειξη του κοινωνικού του ρόλου, εξακολουθεί, κάτω από πολύ αντίξοες συνθήκες, να προσπαθεί να αναδείξει το πολιτιστικό του πρόσημο, με προσήλωση στην ελληνική συλλογικότητα. Γιατί, δυστυχώς τα τελευταία χρόνια χάθηκε η χαρά και η τιμή της κοινωνίας των σχέσεων που δίνει νόημα ζωής στη συλλογικότητα μας.
Έχοντας λοιπόν  ως υπερβατικό παράδειγμα την Αρχή της κοινωνίας των σχέσεων, που φανερώνεται στην τριαδικότητα του Θεού, η κοινωνία οφείλει να γίνει ελληνική. Να βρει την πραγματική της ταυτότητα: την αληθινή ελληνικότητα, για να οδηγηθεί σε μια υπαρκτική πληρότητα. Ούτως ώστε να γεμίσει η ζωή των προσώπων που την απαρτίζουν με ενδιαφέροντα, πέρα από την καταναλωτική προτεραιότητα. Με αυτόν τον τρόπο θα «λογικευτεί» η κοινωνία και θα μπορέσει να ανακάμψει ως σύνολο, εμπιστευόμενη τις δυνάμεις της.
Αγαπητά μέλη και φίλοι,
Εκκινούμενοι και κινούμενοι σε αυτήν την κατεύθυνση εφέτος, ο Σύλλογός μας, αποφάσισε οι καθιερωμένες ετήσιες – κεντρικές εκδηλώσεις του να έχουν ιστορικό πρόσημο. Γιατί η ιστορία συνιστά γνώση.
Έτσι λοιπόν, η πανηγυρική εκδήλωση του Συλλόγου μας για τα Ελευθέρια της γενέθλιας μας γης, της ακριτικής μας Φλώρινας, θα λάβει χώρα την Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2015 και ώρα 11.00 π.μ. (πρωϊνή), στην αίθουσα εκδηλώσεων της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών , στην οδό Εθνικής Αμύνης 4 (1ος όροφος), με κεντρικό ομιλητή τον Πρόεδρο της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών κ. Αθανάσιο Καραθανάση, ο οποίος, τιμώντας τη Φλώρινα, θα μας αναλύσει, στην ολιγόλεπτη ομιλία του το θέμα: ‘’Ιστορικόν Εγκώμιον Φλωρίνης’’  Με το πέρας της ομιλίας θα ακολουθήσει χορωδιακό πρόγραμμα.

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΚΑΙ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΑΣ


Ο Πρόεδρος         Η Γενική Γραμματέας

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ                              ΓΕΩΡΓΙΑ ΛΙΑΝΤΖΑΚΗ