ΦΛΩΡΙΝΑ Δελτίο Τύπου για τη Λαϊκή Συνέλευση της Τ.Κ. Μανιακίου - ΡΑΔΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑ ΡΑΔΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑ : Δελτίο Τύπου για τη Λαϊκή Συνέλευση της Τ.Κ. Μανιακίου

.

.

Τετάρτη, 25 Νοεμβρίου 2015

Δελτίο Τύπου για τη Λαϊκή Συνέλευση της Τ.Κ. Μανιακίου

Την Τετάρτη 18 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκε στην Τ.Κ. Μανιακίου Λαϊκή Συνέλευση παρουσία του Δημάρχου Αμυνταίου κ. Θεοδωρίδη Κωνσταντίνου, του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Μωυσιάδη Κωνσταντίνου, των Αντιδημάρχων κ. Δελληγιαννίδη Ευσταθίου, Ακριτίδη Βαγγέλη  και Θεοδώρου Αποστόλη, του Δημοτικού Συμβούλου κ.  Νάτση Ιωάννη, του Προέδρου της Τ.Κ. Μανιακίου κ. Τσιβελεΐδη Γεωργίου και  των Τοπικών Συμβούλων κ.Κουρούτη Βασιλείου και Παπαδόπουλου Ιωάννη αλλά και κατοίκους της Τοπικής Κοινότητας.
 Ένα από τα πρώτα θέματα που συζητήθηκαν είναι αυτό των αποκαλυφθεισών εκτάσεων των 1580 στρεμμάτων, με το οποίο ο Δήμος ασχολείται από το 2007. Ο Δήμαρχος Αμυνταίου τόνισε ότι πρόκειται για ένα φαινόμενο που επιδεινώνεται λόγω του κορεσμένου υδροφόρου ορίζοντα και ότι είναι επιτακτική η ανάγκη για το ζήτημα της αναδιανομής να αποφασίσουν οι ίδιοι οι κάτοικοι, θέση με την οποία συμφώνησε και ο Πρόεδρος της Τ.Κ. Μανιακίου.
Μέσα από έναν εποικοδομητικό και ειλικρινή διάλογο  και αφού διατυπώθηκαν πολλά ερωτήματα από τους μόνιμους κατοίκους του Μανιακίου, ερωτήματα που εξέφραζαν τον προβληματισμό και την αγωνία τους, οι εκπρόσωποι της Δημοτικής Αρχής αφουγκρασμένοι την ανησυχία τους και ιδιαίτερα των νέων της Τ.Κ., πρότεινε τη συγκρότηση επταμελούς επιτροπής απαρτιζόμενη από τα τρία εκλεγμένα μέλη του Τοπικού Συμβουλίου και τεσσάρων ατόμων ευρείας αποδοχής από το σύνολο των παρευρισκομένων.
Επίσης συζητήθηκαν διεξοδικά τα προβλήματα της καθημερινότητας των κατοίκων ενώ η συνέλευση έληξε σε ένα ιδιαίτερα θετικό κλίμα, δίνοντας ένα ελπιδοφόρο μήνυμα για τη δίκαιη ικανοποίηση των αιτημάτων των κατοίκων.