ΦΛΩΡΙΝΑ Από την Ιδέα στην Έκφραση, ένα διήμερο δράσεων γεμάτο φαντασία, δημιουργικότητα και παιχνίδι για τους μικρούς μας φίλους.-ΒΙΝΤΕΟ - ΡΑΔΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑ ΡΑΔΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑ : Από την Ιδέα στην Έκφραση, ένα διήμερο δράσεων γεμάτο φαντασία, δημιουργικότητα και παιχνίδι για τους μικρούς μας φίλους.-ΒΙΝΤΕΟ

.

.

Σάββατο 30 Μαΐου 2015

Από την Ιδέα στην Έκφραση, ένα διήμερο δράσεων γεμάτο φαντασία, δημιουργικότητα και παιχνίδι για τους μικρούς μας φίλους.-ΒΙΝΤΕΟ

Ο Όμιλος  Ενεργών Νέων Φλώρινας για 4η χρονιά έχοντας ως στόχο τη συμμετοχή των νέων σε δράσεις πολιτιστικού ενδιαφέροντος και την ανάληψη πρωτοβουλιών που προάγουν την ψυχική υγεία, οργάνωσε και φετος  το «Παιχνιδαγωγείο»
Το διήμερο 29 – 30 Μαΐου είναι αφιερωμένο στους μαθητές των δημοτικών σχολείων της πόλης μας.


Σκοπός μας είναι να ενθαρρύνουμε τη δημιουργικότητα των παιδιών, να ενισχύσουμε την φαντασία τους, την ποιοτική έκφραση του δυναμικού τους και να τα ωθήσουμε σε υγιούς τρόπους ψυχαγωγίας. Η μάθηση δεν συντελείται μόνο στα σχολικά θρανία. Οι δημιουργίες, το παιχνίδι, το εικαστικό παιχνίδι είναι τρόποι μάθησης, που συμβάλλουν τόσο στη γνωστική όσο και στην κοινωνική ανάπτυξη.


Το σημερινό πρόγραμμα

Σάββατο 30 Μαΐου 2015 – 17.30
«Είναι το παιχνίδι η αρχή………»
• Με δύο διαφορετικά θέματα, οι ομάδες των εθελοντών θα σας βοηθήσουν να ξεπεράσετε τα όρια της φαντασίας σας με χειροτεχνίες από ανακυκλώσιμα υλικά αλλά και να εκφραστείτε δημιουργικά μέσα από τη γραφή.
• Γίνετε μικροί επιστήμονες εξερευνώντας τη νέα τεχνολογία αλλά και τη τεχνητή νοημοσύνη, γνωρίζοντας την μέσα από τα αποκαλούμενα ρομποτάκια μας (Εργαστήριο Δημιουργικότητας  Καινοτομίας και Τεχνολογίας στην Εκπαίδευση του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας – Παιδαγωγικό τμήμα Νηπιαγωγών).
• Στο τέλος των δράσεων μας, ως κάτι αναμνηστικό από την εκδήλωση μας, θα ακολουθήσει μακιγιάζ στα πρόσωπα των παιδιών από ειδικούς.
     Χώρος: Ποτάμι, περιοχή Βαρόσι