ΦΛΩΡΙΝΑ Έλεγχος στο σημείο κατολίσθησης της Τ.Κ. Αχλάδας από αρμόδιο κλιμάκιο της Π.Ε. Φλώρινας. - ΡΑΔΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑ ΡΑΔΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑ : Έλεγχος στο σημείο κατολίσθησης της Τ.Κ. Αχλάδας από αρμόδιο κλιμάκιο της Π.Ε. Φλώρινας.

.

.

Τετάρτη, 21 Ιανουαρίου 2015

Έλεγχος στο σημείο κατολίσθησης της Τ.Κ. Αχλάδας από αρμόδιο κλιμάκιο της Π.Ε. Φλώρινας.

Την Τετάρτη 21 Ιανουαρίου, αρμόδιο κλιμάκιο της Π.Ε. Φλώρινας συνοδευόμενο από την Αντιπεριφερειάρχη Ενέργειας, Περιβάλλοντος και Μεταφορών κ. Ελισσάβετ Παναγιωτίδου, πραγματοποίησε επιτόπια αυτοψία στο σημείο κατολίσθησης της Τ.Κ. Αχλάδας.  Εξαιτίας της μικρής απόστασης του σημείου της κατολίσθησης από την κοίτη του Γεροπόταμου, επειδή υπάρχει κίνδυνος εξέλιξης του φαινομένου το οποίο θα οδηγήσει σε έμφραξη του ποταμού και προκειμένου να αποφευχθεί ενδεχόμενη πλημμύρα, δόθηκε εντολή να γίνει μετατόπιση τοπικά της κοίτης του ποταμού στη φυσική της θέση.
  Κατά την αυτοψία διαπιστώθηκε ότι οι εργασίες μετατόπισης της κοίτης βρίσκονται σε εξέλιξη ενώ η ευρύτερη περιοχή της κατολίσθησης έχει αποκλειστεί για κάθε διερχόμενο.
  Για την ολοκληρωμένη αντιμετώπιση του φαινομένου, οι υπεύθυνοι της εταιρείας μας διαβεβαίωσαν ότι επετεύχθη συμφωνία μεταξύ της εταιρείας και της Δ.Ε.Η. ώστε να ξεκινήσουν άμεσα εργασίες για την αποφόρτιση της περιοχής με τη δημιουργία αναβαθμών ασφαλείας.
  Οι υπηρεσίες της Π.Ε. Φλώρινας θα παρακολουθούν την εξέλιξη και του φαινομένου και των εργασιών.