ΦΛΩΡΙΝΑ Η φύση της Φλώρινας και οι 5 συντεταγμένες ανάπτυξης, με βάση το χειμώνα. - ΡΑΔΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑ ΡΑΔΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑ : Η φύση της Φλώρινας και οι 5 συντεταγμένες ανάπτυξης, με βάση το χειμώνα.

.

.

Σάββατο, 25 Οκτωβρίου 2014

Η φύση της Φλώρινας και οι 5 συντεταγμένες ανάπτυξης, με βάση το χειμώνα.

ΤΟ ΑΚΑΤΕΡΓΑΣΤΟ ΧΙΟΝΙ ΤΟΥ ΧΕΙΜΩΝΑ ΤΗΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ : ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ  ΧΡΥΣΑΦΙ  ΣΕ 5 ΠΟΛΥΤΙΜΟΥΣ ΡΑΒΔΟΥΣ  ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

    Η  περιοχή μας , με τη μεγαλύτερη  γεωποικιλλότητα , φυσιοποικιλλότητα, υδροποικιλλότητα λιμνών και ποταμών ,  βιοποικιλλότητα χλωρίδας και πανίδας και εξαιρετικό εύρος ποικιλλίας  εποχών και υψομέτρων , σε λίγα μόλις τετραγωνικά χιλιόμετρα, το κυριότερο  πλεονέκτημά της, ως ειδοποιός διαφορά  στον ζεστό ελλαδικό χώρο,  είναι ο  πανέμορφος χειμώνας της.
   Χειμώνας αλπικού τύπου στα απώτερα βόρεια γεωγραφικά όρια  της  αύρας της  μεσογείου, με την επιρροή των  βόρειων αέριων  μαζών, των νεφών  και των ορέων, που κατεβάζει η  βόρεια Ευρώπη και η Ρωσία ,  μαζί με την εξαιρετική κάθοδο και πέρασμα  των βόρειων πτηνών, στις  χειμερινές  μετακινήσεις τους προς  το ζεστό νότο (είθε και ανάλογες κινήσεις ανθρώπων και αγαθών)…  Αλλά και χειμώνας  πανέμορφος και γραφικός με τις δικές του νότες  και τις πινελιές, ένας υπέροχος θησαυρός  έργων τέχνης και πλούτου,  ανεκμετάλλευτος, ανεξερεύνητος, μυθικός…

    Να πάμε όμως  στις 5 συντεταγμένες  που  επιβάλλει  η οργάνωση  και η οικονομική  και οργανωτική αξιοποίησή  του, από ακατέργαστο χιόνι-χρυσάφι, σε  πανέμορφες  πολύτιμες ράβδους πλούτου και ανάπτυξης:

1) Χτυπάμε τον χειμώνα με χειμώνα  :   Είναι πολύ κρίσιμα και πολύ χρήσιμα  τα όσα διαμοίβεται  η  σχετική   ανάρτησή μας  με  θέμα:

  ΛΕΥΚΕΣ ΜΕΡΕΣ ΣΤΗ ΦΛΩΡΙΝΑ : ΠΩΣ ΠΟΥΛΑΜΕ ΤΟ ΧΙΟΝΙ ΚΑΙ ΤΟ ΧΕΙΜΩΝΑ ΜΑΣ

2) Κάνουμε επίκεντρο την Φλώρινα :  για να πετύχουμε  τα καλύτερα δυνατά  αποτελέσματα στοχεύουμε ψηλά, σε διεθνείς διοργανώσεις  καλλιτεχνικών και εμπορικών εκδηλώσεων.
Πολύ χαρακτηριστική η παρακάτω ανάρτηση μας με θέμα:
     
 ΑΝΘΗ ΧΕΙΜΩΝΑ ΦΛΩΡΙΝΑΣ:  ΕΚΘΕΣΗ  «ΕΡΓΩΝ ΤΕΧΝΗΣ» ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΦΥΣΗΣ

3) Κάνουμε την Φλώρινα επίκεντρο χιονοδρομίας και ορειβασίας πανελλήνια και γιατί    
        όχι  σημαντικό κέντρο διεθνώς στην υφήλιο;  Είναι χαρακτηριστική προς τούτο η
        παρακάτω ανάρτησή μας με θέμα :

         ΔΙΑΔΗΜΟΤΙΚΗ  ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΑΣ-ΟΡΕΙΒΑΣΙΑΣ ΜΕ ΕΔΡΑ ΤΗ ΦΛΩΡΙΝΑ

 4)   Ακολουθούμε ΣΧΕΔΙΟ ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΙΑΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ ΧΕΙΜΩΝΑ:  

  Είναι χαρακτηριστική προς τούτο η παλαιότερη ζωντανή ραδιοφωνική συνομιλία , στο Ράδιο Φλώρινα , Μ. Πέμπτη 2005,   του  δημοσιογράφου  Θανάση Γεωργούλα με το Γραμματέα ΝΟΚΕ  (Νομαρχιακής Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Φλώρινας ) Κων/νου Μπομπότα , με την ευκαιρία  του σχεδίου  μελέτης που υπεβλήθη τότε  με τον παραπάνω τίτλο, είχε δε κοινοποιηθεί και στο Πρωθυπουργικό Γραφείο, του τότε Πρωθυπουργού κ. Κων/νου Καραμανλή.
5) Στηρίζουμε  την όλη προσπάθεια με  την τοπική  μας κουζίνα, ως ακαταμάχητο όπλο και
       δέλεαρ :  Δείτε  τις 3 παρακάτω αναρτήσεις :

     Κεμπάπια  Φλωρίνης : Ο κλασσικός τοπικός μεζές, με μπούκοβο!

     Καραβίδες Φλώρινας: το δικό μας αστακοειδές, που το ξεχάσαμε.

     Ξυνόγαλο Φλωρίνης :  είναι αργά για σύγχρονη εμφιάλωση;


     Βεβαίως κάθε καινοτομία  είναι  και εξόχως  επιθυμητή:

     Φράουλες όλο το χρόνο;  Γίνεται!  Δείτε το παρακάτω κρεμαστό θερμοκήπιο!    Η  συνολική  προσπάθεια πρέπει να στηρίζεται από οργανωτική  υποδομή  πολιτικής προστασίας (χιονοκαθαρισμός κυρίως ) και ξενάγησης ….                                                                             


                                                               Ο  τριγενής βιγλάτωρ