ΦΛΩΡΙΝΑ Στις 27 Αυγούστου το Φεστιβάλ της ΚΝΕ στο Αμύνταιο - ΡΑΔΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΤΑΙ ΡΑΔΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΤΑΙ: Στις 27 Αυγούστου το Φεστιβάλ της ΚΝΕ στο Αμύνταιο

.

.

Κυριακή, 24 Αυγούστου 2014

Στις 27 Αυγούστου το Φεστιβάλ της ΚΝΕ στο Αμύνταιο

Προφεστιβαλική εκδήλωση Αμυνταίου
Τετάρτη 27 Αυγούστου 2014, 8:00΄ μ.μ.,
στην κεντρική πλατεία.
     Φέτος το Φεστιβάλ της ΚΝΕ και του ΟΔΗΓΗΤΗ συμπληρώνει 40 χρόνια μαχητικής παρέμβασης, αγωνιστικής και ασυμβίβαστης πορείας. 40 χρόνια το φεστιβάλ της ΚΝΕ, όχι μόνο δεν γερνάει, αλλά παραμένει νέο, αντέχει και δυναμώνει, γιατί στο διάβα του ποτέ δεν πέρασε στην αντίπερα όχθη. Γιατί το ΚΚΕ και η ΚΝΕ δεν πέρασαν στην αντίπερα όχθη, δεν παραιτήθηκαν ποτέ από το στόχο ν’ αλλάξει ο κόσμος.
Γιατί πρωτοστατούν, με όποια θυσία και κόστος, στην αγώνα «για να φτιάξουμε έναν κόσμο στο μπόι των ονείρων και των ανθρώπων». Συνεχίζουμε! Κρατάμε τη σκυτάλη που πήραμε από παλιότερες γενιές κομμουνιστών για να φτάσουμε στο στόχο, για να πάρει η εργατική τάξη την εξουσία, για το σοσιαλισμό-κομμουνισμό. Παλεύουμε για να γυρίσει ο τροχός της ιστορίας και να στείλουμε στα χρονοντούλαπά της τους εκμεταλλευτές.
     Το φεστιβάλ της ΚΝΕ ήταν και είναι δεμένο με τα όνειρα τις ανάγκες και τους αγώνες του λαού και της νεολαίας. Παίρνει διαρκώς υλικό από τη ζωή των ανέργων, των μαθητών που οι γονείς τους χρυσοπληρώνουν τη μόρφωσή τους, των νέων εργαζομένων που δουλεύουν ανασφάλιστοι, με μισθούς πείνας και χωρίς στοιχειώδη δικαιώματα, από το σύνολο της ζωής της νεολαίας, που τα σύστημα και τα στηρίγματά του τη θέλουν απλά να είναι η επόμενη γενιά που θα ταϊζει τους εκμεταλλευτές.
     Το φεστιβάλ της ΚΝΕ έφτασε τα 40 χρόνια, όχι γιατί περιγράφει απλά τα προβλήματα, αλλά γιατί φωτίζει τη διέξοδο προς όφελος του λαού. Γιατί δίνει και παίρνει δύναμη από όσους νέους δεν βολεύονται με τα λίγα που τους δίνει το σύστημα, για να παίρνουν τα πολλά οι λίγοι. Γιατί δεν έπαψε να εμπνέεται από τους ανθρώπους του μόχθου και την προοπτική ο λαός να γίνει αφέντης του πλούτου που παράγει ο ίδιος. Γιατί παρέμεινε συνάντηση των νέων των εργατικών - λαϊκών οικογενειών που δεν συμβιβάζονται και αγωνίζονται κόντρα στην υποταγή και τις αυταπάτες, στο σκύψιμο της μέσης και τις μειωμένες απαιτήσεις. Κόντρα στα σάπια ιδανικά του συστήματος, το φεστιβάλ της ΚΝΕ αναδεικνύει σταθερά τις αξίες και τα ιδανικά του οργανωμένου και συλλογικού αγώνα.
     Το πρόγραμμα της εκδήλωσης στο Αμύνταιο περιλαμβάνει:
     ** Συναυλία από το συγκρότημα Chained Reactions και άλλα ερασιτεχνικά σχήματα.
     ** Προβολή DVD - αφιέρωμα ενάντια στο φασισμό.
     ** Έκθεση βιβλίου και φωτογραφίας. – Ταβέρνα.
     ** Πολιτική ομιλία από τη Μαρία Βογιατζή - στέλεχος της ΚΝΕ.