ΦΛΩΡΙΝΑ Δύο ηλιακά σκάφη αποκτούν οι Πρέσπες - ΡΑΔΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΤΑΙ ΡΑΔΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΤΑΙ: Δύο ηλιακά σκάφη αποκτούν οι Πρέσπες

.

.

Σάββατο, 26 Ιουλίου 2014

Δύο ηλιακά σκάφη αποκτούν οι Πρέσπες

Την Τετάρτη, 30 Ιουλίου 2014 και ώρες 12.00 - 14.00 θα πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Πρεσπών, η Τελική Εκδήλωση για το Διακρατικό Έργο με τίτλο: «ΠΡΑΣΙΝΟ ΣΚΑΦΟΣ - ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ: Η προώθηση όλων των ομορφιών της φυσικής και πολιτισμικής κληρονομιάς της περιοχής των Λιμνών των Πρεσπών με τη χρήση της τεχνολογίας του μέλλοντος - Ηλιακά Σκάφη».
Στο πλαίσιο του έργου «ΠΡΑΣΙΝΟ ΣΚΑΦΟΣ/GREEN BOAT», η Ελλάδα απέκτησε τα πρώτα 2 ηλιακά της σκάφη διαμέσου του Δήμου Πρεσπών για την οργάνωση εναλλακτικών διαδρομών αναψυχής στις προστατευόμενες περιοχές των λιμνών Μικρή και Μεγάλη Πρέσπα με καινοτόμα μέσα εντελώς φιλικά προς το περιβάλλον, με σκοπό την ενίσχυση του τουριστικού προϊόντος και της προβολής της περιοχής ως προορισμού εναλλακτικού τουρισμού.
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, θα παρουσιαστούν οι στόχοι και τα αποτελέσματα του έργου «ΠΡΑΣΙΝΟ ΣΚΑΦΟΣ / GREEN BOAT», οι κύριες δραστηριότητες των εταίρων, η επίσημη ιστοσελίδα του έργου (www.green-boat.eu) καθώς και οι λοιπές δράσεις δημοσιότητας και επικοινωνίας. Επιπροσθέτως, θα πραγματοποιηθεί η παρουσίαση των ηλιακών σκαφών του Δήμου Πρεσπών (τεχνικά χαρακτηριστικά, πλεονεκτήματα) καθώς και των προτάσεων εφαρμογής περιηγητικών διαδρομών με τα ηλιακά σκάφη. Η Τελική Εκδήλωση του Έργου θα ολοκληρωθεί με την παρουσίαση του επίσημου βίντεο του έργου.
Αξίζει να σημειωθεί πως το έργο «ΠΡΑΣΙΝΟ ΣΚΑΦΟΣ/GREEN BOAT» είναι ένα από τα πρώτα έργα του Προγράμματος Ελλάδα-Αλβανία 2007-2013, με απτά και άμεσα εφαρμόσιμα αποτελέσματα, που επιτυγχάνεται με την προμήθεια και λειτουργία δύο ηλιακών σκαφών για περιηγητικές διαδρομές. Για το σκοπό αυτό άλλωστε το συγκεκριμένο έργο επιλέχθηκε και παρουσιάστηκε ως Βέλτιστη Πρακτική στο 1ο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Εδαφικής Συνεργασίας, που διεξήχθη στις 8-9 Μαΐου 2014 στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο της Ελληνικής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ε.Ε. και των εορτασμών για την Ημέρα της Ευρώπης.


http://www.inewsgr.com/242/dyo-iliaka-skafi-apoktoun-oi-prespes.htm