ΦΛΩΡΙΝΑ <div style="background:#F73434; padding:5px 8px 5px 8px;"> Οι Φλωρινιώτες της Αθήνας ενημερώνονται από διακεκριμένους συμπατριώτες μας για δύο σημαντικά θέματα υγείας </div> - ΡΑΔΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑ ΡΑΔΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑ : Οι Φλωρινιώτες της Αθήνας ενημερώνονται από διακεκριμένους συμπατριώτες μας για δύο σημαντικά θέματα υγείας

.

.

Δευτέρα, 31 Μαρτίου 2014

Οι Φλωρινιώτες της Αθήνας ενημερώνονται από διακεκριμένους συμπατριώτες μας για δύο σημαντικά θέματα υγείας

Οι Φλωρινιώτες της Αθήνας ενημερώνονται από διακεκριμένους συμπατριώτες μας για δύο σημαντικά θέματα υγείας: Εξωσωματική γονιμοποίηση και πρόληψη του καρκίνου μαστού

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος των εν Αθήναις Φλωρινιωτών, ‘Ο Φίλιππος’, συνεχίζοντας τις πνευματικές δραστηριότητες, στις οποίες πρυτανεύει το αμέριστο ενδιαφέρον του για τη γενέτειρά μας, πραγματοποίησε εκδήλωση (στην αιθ. ‘Πλακιώτισσα’) παρουσία όλων των εκλεκτών μελών του Συλλόγου.Το καλωσόρισμα έγινε από την πρόεδρο του Συλλόγου, κα Ελευθερία Παναγιωτίδου, η οποία, χαριτολογώντας, χαρακτήρισε του Φλωρινιώτες ως τους εξυπνότερους και ομορφότερους ανθρώπους του κόσμου. Στη συνέχεια παρουσίασε τους κύριους ομιλητές της εκδήλωσης, τον Δρ Ιωάννη Ζερβομανωλάκη και την Δρ. Φλώρα Σταυρίδη, δυο σημαντικούς επιστήμονες που κατάγονται από τον τόπο μας και οι οποίοι ενημέρωσαν τους παρευρισκομένους για τη μέθοδο της εξωσωματικής γονιμοποίησης και τους τρόπους πρόληψης του καρκίνου του μαστού.
Ο Δρ Ιωάννης Ζερβομανωλάκης, Μαιευτήρας-Γυναικολόγος, Επιμελητής του Νοσοκομείου Μητέρα, Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Βόννης με εξειδίκευση στην Εξωσωματική Γονιμοποίηση, ανέλυσε τις πιθανές αιτίες υπογονιμότητας και παρουσίασε τα βήματα της εξωσωματικής γονιμοποίησης με απλό και κατανοητό τρόπο, τονίζοντας ότι κάθε ζευγάρι που δεν έχει καταφέρει να αποκτήσει παιδιά μετά από ένα χρόνο ελεύθερης επαφής πρέπει να αναζητήσει τη γνώμη του ειδικού. Στη συνέχεια, η σύζυγός του Δρ. Φλώρα Σταυρίδη, Παθολόγος-Ογκολόγος, Επιμελήτρια του Νοσοκομείου Υγεία, με δεκαετή εργασία στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Guy´s & St. Thomas του Λονδίνου και εξειδίκευση στο Μαστό αναφέρθηκε στη σημασία της πρόληψης και συγκεκριμένα της ετήσιας μαστογραφίας, της αυτοεξέτασης του μαστού και της επίσκεψης στον ειδικό Μαστολόγο.
Επιστρέφοντας στην Ελλάδα μετά από πολυετή εργασία στο εξωτερικό, οι συμπατριώτες μας ίδρυσαν το Κέντρο Γονιμότητας-Εγκυμοσύνης- Μαστού WomanCenter στο Νέο Ψυχικό (www.womancenter.gr), το οποίο γρήγορα έγινε κέντρο αναφοράς για τα ζευγάρια που θέλουν να αποκτήσουν παιδιά και τις γυναίκες που αντιμετωπίζουν προβλήματα με το μαστό τους.
Η μέρα έκλεισε με μνήμες και νοσταλγία για τη Φλώρινα με την υπόσχεση ότι θα πραγματοποιηθούν κι άλλες εκδηλώσεις που θα αναφέρονται στη Φλώρινα.


Για το Δ.Σ. του Συλλόγου


        Η Πρόεδρος                                                           Η Γενική Γραμματέας
Ελευθερία Παναγιωτίδου                                               Χριστίνα Τσορμπάρη