ΦΛΩΡΙΝΑ <div style="background:#F73434; padding:5px 8px 5px 8px;"> Αλλάζει όνομα η ΝΔ </div> - ΡΑΔΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΤΑΙ ΡΑΔΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΤΑΙ: Αλλάζει όνομα η ΝΔ

.

.

Κυριακή, 23 Μαρτίου 2014

Αλλάζει όνομα η ΝΔ

Ο Αντ. Σαμαράς σχεδιάζει να αλλάξει τα πάντα στη ΝΔ, μετά τις κάλπες του Μαΐου. Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρωθυπουργός ετοιμάζεται να  προχωρήσει και σε ριζικό ανασχηματισμό.
Όπως αναφέρει το "Εθνος" ο κ. Σαμαράς είναι πεπεισμένος για την ανάγκη δημιουργίας μιας νέας κεντροδεξιάς παράταξης που θα έχει ως βασικό πυλώνα τη Νέα Δημοκρατία και θα εκτείνεται από τον χώρο της «δεξιάς» μέχρι το «παραδοσιακό κέντρο».
Ο πρωθυπουργός, θεωρεί πως σήμερα οι συνθήκες έχουν αλλάξει και υπάρχει ανάγκη για τη δημιουργία ενός νέου- σύγχρονου κεντροδεξιού πολιτικού φορέα. Σύμφωνα με  το "Έθνος", οι συζητήσεις στο πρωθυπουργικό γραφείο είναι αρκετά προχωρημένες και έχουν ήδη σχεδιαστεί τα πρώτα βήματα που θα οδηγήσουν- μετά τις ευρωεκλογές- στον σχηματισμό αυτού του φορέα.
Οι αλλαγές που σχεδιάζονται:
1. Ανασχηματισμός. Οι αλλαγές στην κυβέρνηση μετά τις εκλογές του Μαΐου θα έχουν και πολιτικό περιεχόμενο και πρόθεση του Α. Σαμαρά είναι να ενταχθούν πρόσωπα που δεν ανήκουν στη ΝΔ ή το ΠΑΣΟΚ και πιθανώς ούτε καν από το Κοινοβούλιο.
2. Αλλαγή του ονόματος. Σύμφωνα με συνεργάτη του πρωθυπουργού το «Νέα Ελλάδα» δεν αποτελεί μόνο σύνθημα του τελευταίου συνεδρίου της ΝΔ αλλά αποτυπώνει και συνολική φιλοσοφία για το πώς θα πρέπει να είναι η χώρα στη μετά-μνημονιακή εποχή.
3. Σύγκληση Εθνικής Συνδιάσκεψης. Ο Α. Σαμαράς δέχεται εισηγήσεις να επικυρώσει και να επισημοποιήσει τις αλλαγές μέσα από τη συνεδρίαση ενός από τα ανώτατα κομματικά όργανα της ΝΔ.
Στο εσωτερικό της ΝΔ πολλά κορυφαία στελέχη θα στηρίξουν το εγχείρημα. Αντίρρηση δεν έχει πάντως ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, που είναι ενήμερος για τις σκέψεις Σαμαρά. «Οι αλλαγές είναι θεμιτές αρκεί να μην αλλοιώνουν τις βασικές ιδεολογικές και πολιτικές αρχές που προώθησε ο ιδρυτής της Κων. Καραμανλής», λένε τακτικοί συνομιλητές του, που απηχούν εν πολλοίς και τις απόψεις του ιδίου.
- See more at: http://www.kentrinews.gr/politiki/item/844-allazei-onoma-i-nd#sthash.G4eqsW2G.dpuf