ΦΛΩΡΙΝΑ <div style="background:#F73434; padding:5px 8px 5px 8px;"> Αλλάζει το πρόγραμμα δωρεάν διανομής τροφίμων </div> - ΡΑΔΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑ ΡΑΔΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑ : Αλλάζει το πρόγραμμα δωρεάν διανομής τροφίμων

.

.

Παρασκευή, 28 Φεβρουαρίου 2014

Αλλάζει το πρόγραμμα δωρεάν διανομής τροφίμων

Αλλάζει το πρόγραμμα δωρεάν διανομής τροφίμων Το Ευρωπαικό Κοινοβούλιο σε συνεργασία με το Συμβούλιο ενέκρινε χθες στην Ολομέλεια τη βοήθεια για τους άπορους πολίτες της ΕΕ μέχρι το 2020 και κάνει γνωστό ότι με νέο πρόγραμμα που θα ανακοινωθεί θα διευρυνθεί το πρόγραμμα διανομής τροφίμων και δεν θα είναι μόνο επισιτιστικό .
Το Ευρωπαϊκό Ταμείο απόρων θα ενισχυθεί με 3,5 δις την περίοδο 2014-2020 και έτσι θα έχει τη δυνατότητα να παρέχει τροφή, βασικά υλικά αγαθά αλλά και να χρηματοδοτήσει μέτρα για την ένταξη στην κοινωνία των άπορων πολιτών της ΕΕ. Το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας προς τους άπορους αντικαθιστά το πρόγραμμα διανομής τροφίμων και περιλαμβάνει επισιτιστική βοήθεια, βασική υλική συνδρομή (π.χ. ρούχα και σχολικά υλικά), αλλά και τη χρηματοδότηση μέτρων για την ένταξη στην κοινωνία των άπορων πολιτών της ΕΕ. Ο προϋπολογισμός για την περίοδο 2014- 2020 παρέμεινε στα 3,5 δις, όπως αρχικά είχε προταθεί, παρόλο που πολλά κράτη μέλη επιθυμούσαν την μείωσή του κατά ένα εκατομμύριο. Μεγάλο είναι το ποσοστό των ευρωπαίων πολιτών που στερούνται βασικά υλικά αγαθά και δεν μπορούν να παρέχουν στον εαυτό τους τουλάχιστον 4 από τα 9 ακόλουθα αγαθά: 1.αποπληρωμή λογαριασμών, ενοικίου, υποθήκης 2. θέρμανση 3. απρογραμμάτιστα έξοδα 4. γεύμα που περιλαμβάνει κρέας, κοτόπουλο ή ψάρι κάθε 2 μέρες 5. διακοπές μίας εβδομάδας, μακριά από το σπίτι, μία φορά τον χρόνο 6.τηλεόραση 7.πλυντήριο 8.αυτοκίνητο 9.τηλέφωνο Μπορείτε να δείτε στον χάρτη ποιά κράτη μέλη της ΕΕ έχουν μεγαλύτερη ανάγκη από την ενίσχυση αυτή.

www.dikaiologitika.gr