ΦΛΩΡΙΝΑ <div style="background:#3BB9FF; padding:5px 8px 5px 8px;"> Το Χριστουγεννιάτικο έθιμο της Φλώρινας με φωτιές και φασολάδα στα Χανιά </div> - ΡΑΔΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΤΑΙ ΡΑΔΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΤΑΙ: Το Χριστουγεννιάτικο έθιμο της Φλώρινας με φωτιές και φασολάδα στα Χανιά

.

.

Τρίτη, 24 Δεκεμβρίου 2013

Το Χριστουγεννιάτικο έθιμο της Φλώρινας με φωτιές και φασολάδα στα Χανιά

 Το Χριστουγεννιάτικο έθιμο της Φλώρινας με φωτιές και φασολάδα στα Χανιά   
Ένα παραδοσιακό έθιμο που γίνεται παραμονές των Χριστουγέννων στην Φλώρινα αναβίωσε και χθες στα Χανιά. Η αρχή έγινε πέρυσι με πρωτοβουλία του Ιωάννη Ανδρινόπουλου στην Ενορία Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στη Νέα Χώρα.

Ο κ. Ανδρινόπουλος, ετοίμασε  χθες το βράδυ παρέα με άλλους ενορίτες και τη συνδρομή της Ενορίας φασολάδα με συνοδευτικό πιάτο κουκιά με ελιές και άναψε φωτιά όπως κάνουν στην παγωμένη Φλώρινα. Για το έθιμο αυτό, ο κ. Ιωάννης Ανδρινόπουλος δήλωσε στα «Χ.Ν.» ότι « όπως και πέρυσι για πρώτη φορά, επαναλαμβάνουμε το έθιμο με την φασολάδα που γίνεται υπό την αιγίδα του Δήμου στη  Φλώρινα προπαραμονή των Χριστουγέννων, μαζεύεται ο κόσμος της κάθε γειτονιάς, τραγουδάει, πίνει χορεύει και υποδέχεται τον νεογέννητο Χριστό με αναμμένη τη φωτιά για να ζεσταθεί».

http://eparxiakofos.gr/christougenniatiko-ethimo-tis-florinas-foties-ke-fasolada-sta-chania/