ΦΛΩΡΙΝΑ <div style="background:#5CB3FF; padding:5px 8px 5px 8px;"> UEFA: Αποκλείστηκε από το Champions League η Μέταλιστ </div> - ΡΑΔΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΤΑΙ ΡΑΔΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΤΑΙ: UEFA: Αποκλείστηκε από το Champions League η Μέταλιστ

.

.

Τετάρτη, 14 Αυγούστου 2013

UEFA: Αποκλείστηκε από το Champions League η Μέταλιστ

Τον αποκλεισμό της Μέταλιστ από το Champions League διέταξε η UEFA, γεγονός που σημαίνει πως ανοίγει ο δρόμος για τη συμμετοχή του ΠΑΟΚ στα πλέι οφ της διοργάνωσης.
Το «δώρο» που περίμενε ο «Δικέφαλος του Βορρά» ήρθε από την ευρωπαϊκή συνομοσπονδία και, πλέον, όλα δείχνουν ότι η ελληνική ομάδα θα πάρει την θέση των Ουκρανών και θα αντιμετωπίσει τη Σάλκε σε διπλούς αγώνες με το νικητή να παίρνει το εισιτήριο για τους «χρυσοφόρους» ομίλους.


Υπενθυμίζεται πως η UEFA για να αποφύγει το ενδεχόμενο να υπάρξουν δύο «τρύπες» στο Champions League και το Europa League αναμένεται να τοποθετήσει τον «Δικέφαλο του Βορρρά» στη θέση του ουκρανικού συλλόγου και την Μακάμπι, η οποία είναι η αντίπαλός του στο Europa League, κατευθείαν στους ομίλους της δεύτερης τη σειρά διοργάνωσης.
Οι Ουκρανοί έχουν ήδη προσφύγει στο CAS κατά της πρωτόδικης απόφασης και αυτό θα κάνουν και μετά την ετυμηγορία της επιτροπής εφέσεων.
Η απόφαση της UEFA: «Η Μέταλιστ έχει αποκλειστεί από τις διοργανώσεις της UEFA για τη σεζόν 2013/14 μετά την ολοκλήρωση της πειθαρχικής διαδικασίας κατά του ουκρανικού συλλόγου.
Μετά την διαδικασία που κινήθηκε κατά της Μέταλιστ, σύμφωνα με τα άρθρα 2.04 g, 2.05 και 2.10 του Κανονισμού του UEFA Champions League όσον αφορά τα κριτήρια συμμετοχής ενός συλλόγου, η Εκτελεστική Επιτροπή ανακοινώνει την απόφασή της σχετικά με την ουκρανική ομάδα.
Το αρμόδιο όργανο της UEFA εξέτασε προσεκτικά όλα τα απαραίτητα έγγραφα που υποβλήθηκαν από τον σύλλογο, καθώς και τις εκθέσεις που υπέβαλε ο πειθαρχικός επιθεωρητής της UEFA και προχώρησε στην ακόλουθη απόφαση:
• Η Μέταλιστ αποκλείεται από τις διοργανώσεις της UEFA για τη σεζόν 2013/14.
Ο σύλλογος έχει τη δυνατότητα να προσφύγει κατά της απόφασης της UEFA στο CAS.
Εν τω μεταξύ, η Εκτελεστική Επιτροπή της UEFA, η οποία απαρτίζεται από πέντε μέλη – θα συνεδριάσει αργότερα σήμερα για να εξετάσει τις συνέπειες από την συγκεκριμένη απόφαση στη διοργάνωση».

http://www.naftemporiki.gr/story/686624