ΦΛΩΡΙΝΑ ΟΙ Blues Wire στο 1ο Music Camp Festival, στο κάμπινγκ Αγίου Παντελεήμονα Αμυνταίου - ΡΑΔΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΤΑΙ ΡΑΔΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΤΑΙ: ΟΙ Blues Wire στο 1ο Music Camp Festival, στο κάμπινγκ Αγίου Παντελεήμονα Αμυνταίου

.

.

Παρασκευή, 16 Αυγούστου 2013

ΟΙ Blues Wire στο 1ο Music Camp Festival, στο κάμπινγκ Αγίου Παντελεήμονα Αμυνταίου

Το Σάββατο 17 Αυγούστου οι BLUES WIRE θα εμφανιστούν στο 1ο Music Camp Festival, στο κάμπινγκ Αγίου Παντελεήμονα Αμυνταίου, το Σάββατο 17 Αυγούστου σε μία βραδιά με εξαιρετική μουσική υπό το φως του φεγγαριού δίπλα στις όχθες της λίμνης Βεγορίτιδας.
Oι BLUES WIRE αποτελούν μια μοναδική περίπτωση για την Ελληνική πραγματικότητα. Έχουν χαρακτηριστεί ως το κορυφαίο συγκρότημα του είδους, όχι μόνο στη χώρα μας, αλλά και σε ολόκληρη την Ευρώπη.
    
 

Το 1983 πρωτοεμφανίστηκαν ως
Bluesgang και ηχογράφησαν τους πρώτους τους 3 δίσκους με αυτή την ονομασία. Από το 1986 με τη σημερινή τους ονομασία οι BLUES WIRE, έχουν στο ενεργητικό τους 10 δίσκους και αμέτρητες συναυλίες τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη (Γαλλία, Ιταλία, Ουγγαρία, Αυστρία, Σλοβενία και πολλές άλλες).
Μία πλειάδα συνεργασιών με κορυφαία ονόματα της διεθνούς σκηνής όπως οι, Buddy Guy, Albert King, John Mayall, Otis Rush, John Hammond, Louisiana Red, Katie Webster, Carey Bell, Dave Kelly, Angela Brown, Larry Garner, Dick Heckstall Smith, Al Copley, Guitar Shorty, Johnny Mars, Ann Rabson, Eddie Burns, Sherman Robertson, Dr Feelgood μεταξύ άλλων, χαρακτηρίζει την πορεία τους στο χρόνο, η οποία διαγράφεται με θαυμαστή συνέπεια και αφοσίωση μέσα και ανάμεσα στα μπλουζ προσθέτοντας πινελιές προσωπικού ύφους με αποτέλεσμα μια κατάθεση με άποψη, άμεσα αναγνωρίσιμη και σεβαστή.
Οι μουσικοί που αποτελούν τους Blues Wire είναι οι:
ΗΛΙΑΣ ΖΑΪΚΟΣ - ΚΙΘΑΡΑ, ΦΩΝΗ
ΣΩΤΗΡΗΣ ΖΗΣΗΣ - ΜΠΑΣΟ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΝΑΛΗΣ - ΦΥΣΑΡΜΟΝΙΚΑ, ΦΩΝΗ
ΝΙΚΗ ΓΟΥΡΖΟΥΛΙΔΟΥ - ΤΥΜΠΑΝΑ
 
 
Για τους BLUES WIRE έχουν γραφτεί κατά καιρούς ύμνοι σε μεγάλα μουσικά περιοδικά και εφημερίδες, ενώ και μεγάλοι μουσικοί τους είδους έχουν αναφερθεί με τα καλύτερα λόγια για το συγκρότημα αυτό.
 
  • Οι Blues Wire είναι το καλύτερο συγκρότημα του είδους στην Ευρώπη. Τους αξίζει ν’ ακουστούν από μεγαλύτερα ακροατήρια.  (KATIE WEBSTER)
  •  Δεν τους λείπει ούτε η αυθεντικότητα ούτε το καλό γούστο. (INTERNATIONAL HERALD TRIBUNE)
  • Η άποψη των Blues Wire είναι σίγουρα εφάμιλλη η και καλύτερη απ’ όσες "λευκές" προχείρως μπορώ να θυμηθώ. (ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΖΑΖ & JAZZ)
  • Ο Ηλίας Ζάικος είναι μια κινητή εγκυκλοπαίδεια της μπλουζ κιθάρας. (MESSAGERO VENETO- ΙΤΑΛΙΑ)
  • Σκληροί, δεμένοι, σίγουροι.  (EΛEYΘEPOTYΠIA)
 

ΔIΣKOΓPAΦIA

 
DIG IT! (1984) – file under BLUESGANG
ON A SECOND THOUGHT (1985) - file under BLUESGANG
FIVE LIVE (1985) - file under BLUESGANG
WHO’S CALLING? (1987)
TRULY INTERNATIONAL (1989) with the International Blues Duo
BULLDOG BOOGIE (1993)
OFF THE BOX (1996) solo EZ
STEADY GIG (1999)
BETWEEN SPIRIT AND TIME (2000) solo EZ
FENCE (2001)
LIVE AT THE GALLERY (2002) The Lo-fi kings
LIVE! (2003)                                                                                                      
JIMI JAM (2004) solo EZ
TWO SHOWS - DVD (2006)
ΤΑΚΕ ΜΥ ΗΑΝD ΤΟ ΤΗΕ ΣΚΥ (2007)Ο Πολιτιστικός– Μορφωτικός Σύλλογος Αγίου Παντελεήμονα σας προσκαλεί όλους στο νέο μουσικό γεγονός του καλοκαιριού, την Παρασκευή 16 και Σάββατο 17 Αυγούστου. Οι επισκέπτες του πρώτου Music Camp Festival θα έχουν την ευκαιρία να έρθουν σε ένα μουσικό πάρτι στο camping, στις όχθες της Λίμνης Βεγορίτιδας, στον Άγιο Παντελεήμονα, Φλωρίνης!
Πάρτε τις σκηνές και την καλή διάθεση σας και ελάτε να κατασκηνώσετε δωρεάν στο οργανωμένο camping του Αγίου Παντελεήμονα, περνώντας το πιο όμορφο διήμερο του φετινού καλοκαιριού, μαζί με πολλούς καλλιτέχνες της εγχώριας μουσικής σκηνής!
Ολόκληρο το πρόγραμμα του διήμερου είναι:
Παρασκευή 16 Αυγούστου

Noise Out
Ten Days Out
Summer of Freud
Tequilla Drinkers
Chain Reaction
Immorgon


Σάββατο 17 Αυγούστου

Blues Wire
The Blues Bone Band


Η είσοδος, όσο στις συναυλίες, τόσο και στο camping είναι ελεύθερη.

Με τιμή
Το ΔΣ