ΦΛΩΡΙΝΑ <div style="background:#5CB3FF; padding:5px 8px 5px 8px;"> ΣΩ.Π. ΣΕΤΥ Β/Μ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ </div> - ΡΑΔΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑ ΡΑΔΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑ : ΣΩ.Π. ΣΕΤΥ Β/Μ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

.

.

Τετάρτη, 24 Ιουλίου 2013

ΣΩ.Π. ΣΕΤΥ Β/Μ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

 
 Αγαπάει ο Θεός τον κλέφτη, αγαπάει και τον νοικοκύρη, λέει ο σοφός λαός μας. Αυτό συνέβη και στην περίπτωση που αναφερόμαστε, όπου για άλλη μια φορά οι ¨εργολαβολάγνοι¨ διαψεύσθηκαν ως προς τις θέσεις τους και αναδείχθηκε περίτρανα η ανάγκη του έμπειρου τακτικού προσωπικού της επιχείρησης.

     Συγκεκριμένα στον ταινιόδρομο Τ/Δ50 του Ορυχείου (Καρδιάς) όπου εργολάβος του τμήματος Συγκολλητών Ιμάντων ενεπλάκη σε αντικατάσταση του ιμάντα, άφησε στα κρύα του λουτρού τους υποστηρικτές στελέχη του τμήματος, αφού πέρα απ΄το ότι δεν κατάφερε να αποκαταστήσει τις βλάβες, προξένησε φθορές στον ΤΔ και ¨30ωρη κράτηση του κλάδου¨.
     Αποτέλεσμα, για να μπορέσει να αποκατασταθεί και να λειτουργήσει ο κλάδος, να κρεμαστούν στις πλάτες των εργαζομένων του τμήματος Συγκολλητών Ιμάντων, δικαιώνοντας τη θέση του συνδικάτου για την κατάργηση των εργολαβιών και τις αμφιβόλου παροχές υπηρεσιών, καθώς και την πρόσληψη τακτικού προσωπικού. Όπου μετά από την εκπαίδευσή τους από το έμπειρο και με τεχνογνωσία ήδη υπάρχον προσωπικό, θα συνεχίσουν να κρατούν το Ορυχείο σε λειτουργία και την επιχείρηση ζωντανή.
     Ερωτούνται λοιπόν οι κάθε ¨εργολαβολάγνοι¨ και στελέχη της επιχείρησης :
Πληρώθηκε ο εργολάβος ως σαν να εκτέλεσε την εργασία ή όχι;  
Θα κοστολογηθούν οι φθορές που προξένησε ο εργολάβος και θα απαιτηθεί το οικονομικό ύψος της ζημιάς;
Θα κοστολογηθεί η 30ωρη κράτηση του κλάδου και θα απαιτηθεί το οικονομικό αποτέλεσμα;
Θα ζητηθούν ευθύνες από τα στελέχη του τμήματος;
Η Διοίκηση της επιχείρησης θα συνεχίσει να αφήνει τους ¨εργολαβολάγνους¨ να οδηγούν την επιχείρηση στον γκρεμό;
Θα μετράει το όφελος της επιχείρησης με την εμπειρία και την ποιότητα στην εργασία ή με οικονομικούς δείκτες αποτυπωμένους σε πρότυπα ¨συνοικιακού μπακάλικου¨;
     Αυτό που αναδεικνύουμε σήμερα δεν είναι το μοναδικό φαινόμενο στην υποστήριξη – συντήρηση του εξοπλισμού των Ορυχείων, είναι πολλά και καθημερινά. ¨Κρατάει χρόνια αυτή η κολόνια¨ και πλέον πέραν των όποιων ανακοινώσεων, θα προχωρήσουμε σε κάθε άλλη μορφή προάσπισης, πάγιου εξοπλισμού της επιχείρησης, προσωπικού και τεχνογνωσίας.
Για το Δ.Σ. του ΣΩ.Π.
ΣΕΤΥ Β/Μ
Ο Πρόεδρος     Ο Γεν. Γραμματέας


Τζούμας Νικόλαος    Παπαδημητρίου Δημήτριος