ΦΛΩΡΙΝΑ <div style="background:#5CB3FF; padding:5px 8px 5px 8px;"> Διανομή κάδων κομποστοποίησης στο Δήμο Πρεσπών από τη ΔΙΑΔΥΜΑ ΑΕ </div> - ΡΑΔΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΤΑΙ ΡΑΔΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΤΑΙ: Διανομή κάδων κομποστοποίησης στο Δήμο Πρεσπών από τη ΔΙΑΔΥΜΑ ΑΕ

.

.

Τετάρτη, 17 Ιουλίου 2013

Διανομή κάδων κομποστοποίησης στο Δήμο Πρεσπών από τη ΔΙΑΔΥΜΑ ΑΕ

Την Πέμπτη, 18 Ιουλίου 2013, στον χώρο του Δημαρχείου στον Λαιμό θα πραγματοποιηθεί η δεύτερη παράδοση η κάδων κομποστοποίησης στους δημότες που εκδήλωσαν ενδιαφέρον. Η δράση αυτή γίνεται σε συνέχεια της προηγούμενης εκδήλωσης - παράδοσης που πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία την προηγούμενη βδομάδα.
Παράλληλα θα υπάρξει ενημέρωση των ενδιαφερόμενων για τη διαδικασία κομποστοποίησης.
Το πιλοτικό πρόγραμμα οικιακής κομποστοποίησης υλοποιείται στα πλαίσια του έργου με τίτλο «LESS WASTE» του διασυνοριακού προγράμματος ΙPA Ελλάδα-Αλβανία 2007-2013. Στόχος του είναι η μείωση των οικιακών απορριμμάτων και κυρίως η αξιοποίησή τους.

Τα οφέλη για τους συμμετέχοντες από τη συμμετοχή στο πρόγραμμα είναι η δωρεάν παροχή του κομποστοποιητή και του συνοδού εγχειριδίου χρήσης, η παραγωγή κομπόστ για τη δημιουργία του δικού τους λιπάσματος για τον κήπο τους και η βελτίωση της διαχείρισης των οικιακών απορριμμάτων και μείωση του όγκου τους.