ΦΛΩΡΙΝΑ Καναδάς: 60 αγνοούμενοι μετά από έκρηξη σε τρένο που μετέφερε καύσιμα.ΒΙΝΤΕΟ - ΡΑΔΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑ ΡΑΔΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑ : Καναδάς: 60 αγνοούμενοι μετά από έκρηξη σε τρένο που μετέφερε καύσιμα.ΒΙΝΤΕΟ

.

.

Σάββατο, 6 Ιουλίου 2013

Καναδάς: 60 αγνοούμενοι μετά από έκρηξη σε τρένο που μετέφερε καύσιμα.ΒΙΝΤΕΟ

Περίπου 60 άνθρωποι αγνοούνται μετά τον εκτροχιασμό και την έκρηξη βαγονιών τρένου που μετέφερε καύσιμα και άλλα εύφλεκτα υλικά το πρωί σε μια μικρή πόλη στο Κεμπέκ του Καναδά.

Ο εμπορευματικός συρμός που μετέφερε αργό πετρέλαιο και προϊόντα πετρελαίου, εκτροχιάστηκε στο κέντρο της μικρής πόλης Λακ-Μεγκαντίκ περί τη 1.00 τοπική ώρα (8.00 ώρα Ελλάδας) και πολλά βαγόνια του εξερράγησαν με αποτέλεσμα η φωτιά που ξέσπασε να εξαπλωθεί σε τουλάχιστον 30 κτήρια, ανάμεσά τους καφέ και εστιατόρια γεμάτα πελάτες.
Ιδιοκτήτης ενός εστιατορίου στο σημείο όπου σημειώθηκαν οι εκρήξεις, δήλωσε στο Radio-Canada ότι μέσα σε αυτό βρίσκονταν τουλάχιστον 30 πελάτες, μερικά λεπτά πριν από το δυστύχημα.
«Είδαμε τις εκρήξεις και βγήκα τρέχοντας από το σπίτι για να πάω να βοηθήσω. Τότε μου τηλεφώνησαν εργαζόμενοι από το εστιατόριο. Μίλησαν για καταστροφή. Έκλαιγαν, φώναζαν ότι η φωτιά είχε εξαπλωθεί παντού. Μετά η σύνδεση διακόπηκε», ανέφερε.
Οι φλόγες ήταν ορατές από απόσταση, καθώς έφθασαν σε ύψος αρκετών δεκάδων μέτρων. Η αστυνομία δεν είναι σε θέση να ανακοινώσει εάν και πόσα θύματα υπήρξαν.
«Όταν βλέπεις το κέντρο της πόλης σου σχεδόν κατεστραμμένο, διερωτάσαι πώς θα το ξεπεράσεις αυτό», είπε δακρυσμένη η δήμαρχος της πόλης Κολέτ Ρόι-Λαρός σε συνέντευξη Τύπου που μεταδόθηκε από τηλεοπτικά δίκτυα.
REUTERS/HANDOUT
Το τρένο, που είχε 73 βαγόνια με καύσιμα και πετροχημικά προϊόντα υπό πίεση, εκτροχιάστηκε αφού ο μηχανοδηγός το είχε σταθμεύσει κι ενώ ουδείς επέβαινε σε αυτό, ανέφερε ο Τζόζεφ Μακόνιγκλ, αντιπρόεδρος της Montreal, Maine and Atlantic Railway, Inc.
«Με κάποιο τρόπο, το τρένο άρχισε να κινείται» ανεξέλεγκτο, είπε. «Δεν είμαστε βέβαιοι για το τι συνέβη, αλλά ο μηχανοδηγός έκανε τα πάντα όπως προβλεπόταν. Είχε σταθμεύσει το τρένο και περίμενε να τον αντικαταστήσουν», δήλωσε ο Μακόνιγκλ.
REUTERS/MATHIEU BELANGER
Περίπου 1.000 πολίτες απομακρύνθηκαν από τα σπίτια τους. Στελέχη της καναδικής πυροσβεστικής υπηρεσίας είπαν ότι ζήτησαν βοήθεια από τους συναδέλφους τους στις ΗΠΑ. Τουλάχιστον 20 οχήματα της πυροσβεστικής συνέχιζαν να προσπαθούν να κατασβέσουν την πυρκαγιά ώρες μετά το δυστύχημα.
YOUTUBE/RUSSIATODAY
«Υπάρχουν ακόμα βαγόνια που είναι υπό πίεση. Δεν είμαστε βέβαιοι διότι δεν μπορούμε να φτάσουμε κοντά, έτσι εργαζόμαστε υποθέτοντας ότι περιέχουν φορτίο υπό πίεση και θα μπορούσαν να εκραγούν. Γι' αυτό η πρόοδος είναι αργή και δύσκολη», δήλωσε ο Ντένις Λοζόν, αξιωματικός της πυροσβεστικής.
Πηγές: ΑΜΠΕ, Reuters, Γαλλικό πρακτορείο, Γερμανικό πρακτορείο