ΦΛΩΡΙΝΑ Ρεκόρ επισκεπτών στην έκθεση "2.000 χρόνια θησαυρών του Μεγάλου Αλεξάνδρου" στο Μουσείο του Σίδνεϊ - ΡΑΔΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΤΑΙ ΡΑΔΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΤΑΙ: Ρεκόρ επισκεπτών στην έκθεση "2.000 χρόνια θησαυρών του Μεγάλου Αλεξάνδρου" στο Μουσείο του Σίδνεϊ

.

.

Τρίτη, 26 Μαρτίου 2013

Ρεκόρ επισκεπτών στην έκθεση "2.000 χρόνια θησαυρών του Μεγάλου Αλεξάνδρου" στο Μουσείο του Σίδνεϊ


Ρεκόρ επισκεπτών δέχθηκε η έκθεση «2.000 χρόνια θησαυρών του Μεγάλου Αλεξάνδρου» που φιλοξενείται στο Μουσείο του Σίδνεϊ. «Η προσέλευση επισκεπτών ξεπέρασε κάθε προηγούμενο» δήλωσε ο διευθυντής του Μουσείου Φρανκ Χάγουορθ, υπογραμμίζοντας, παράλληλα, πως η ανεπανάληπτη έκθεση λήγει στις 28 Απριλίου.
Όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, πρόκειται για 400 εκθέματα για τον μύθο και την πραγματικότητα του Μεγάλου Στρατηλάτη που μεταφέρθηκαν από το Ερμιτάζ της Αγίας Πετρούπολης.
Η έκθεση ξεκινά με τον μύθο του Μεγάλου Αλεξάνδρου, συνεχίζεται με το ιστορικό υπόβαθρο και την εκστρατεία στην Ανατολή, και ολοκληρώνεται με τους θρύλους που δημιουργήθηκαν ανά τους αιώνες για εκείνον.

Η έκθεση εκλαμβάνεται ως μία από τις «πιο επιβλητικές και πιο συναρπαστικές εκθέσεις που έχει φιλοξενήσει αυτό το ίδρυμα», σύμφωνα με τους αρμόδιους.