ΦΛΩΡΙΝΑ Αγωνία για το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας-Δημοσιεύματα το θέλουν να κλείνει-Η επίσημη ανακοίνωση στις 12.30 μ.μ - ΡΑΔΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΤΑΙ ΡΑΔΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΤΑΙ: Αγωνία για το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας-Δημοσιεύματα το θέλουν να κλείνει-Η επίσημη ανακοίνωση στις 12.30 μ.μ

.

.

Πέμπτη, 31 Ιανουαρίου 2013

Αγωνία για το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας-Δημοσιεύματα το θέλουν να κλείνει-Η επίσημη ανακοίνωση στις 12.30 μ.μ


Δεκάδες τμήματα ΤΕΙ κλείνουν, ενώ τρία μεγάλα Πανεπιστήμια περνούν στην … ιστορία με το σχέδιο Αθηνά. Αποτέλεσμα αυτού είναι να μειωθούν δραματικά οι θέσεις στις πανελλαδικές.Στα Πανεπιστήμια από το σύνολο των 24 θα μείνουν 20. Βέβαιο είναι το λουκέτο στο Πανεπιστήμιο Στερεάς που συγχωνεύεται με το Θεσσαλίας, το Δυτικής Ελλάδας θα απορροφηθεί από το Πατρών, ενώ και το Δυτικής Μακεδονίας που θα μοιραστεί μεταξύ Αριστοτέλειου και Μακεδονίας.

Τα 5 από τα μεγάλα ΑΕΙ της Αθήνας, το Οικονομικό, το Γεωπονικό, το Πειραιά το Πάντειο και το Χαροκόπειο αποκτούν κοινή διοίκηση.Σε επίπεδο ΤΕΙ καταργούνται περίπου 80 τμήματα. Θα παραμείνουν 10 από τα 36 τμήματα διοίκησης επιχειρήσεων, 9 από τα 22 Πληροφορικής και τα 10 από τα 15 λογιστικής.

www.newsit.gr