ΦΛΩΡΙΝΑ Οι θυσίες του αγώνα ασύγκριτα λιγότερες από τα δεινά της υποταγής - ΡΑΔΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑ ΡΑΔΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑ : Οι θυσίες του αγώνα ασύγκριτα λιγότερες από τα δεινά της υποταγής

.

.

Σάββατο, 24 Μαρτίου 2012

Οι θυσίες του αγώνα ασύγκριτα λιγότερες από τα δεινά της υποταγής

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ  ΤΟΥ  ΚΚΕ  ΓΙΑ  ΤΗΝ  25η  ΜΑΡΤΗ  

     Τότε τρομοκρατούσαν το λαό ότι, αν ξεσηκωθεί κατά του Σουλτάνου, των ντόπιων συνεργατών του και της "Ιερής Συμμαχίας", θα καταστραφεί. Τώρα του λένε ότι θα ζήσει το χάος, αν συγκρουστεί με την αστική εξουσία, την ΕΕ, αν δεν δεχθεί τις αλυσίδες και την εξαθλίωση που του φέρνουν οι υπερασπιστές του καπιταλισμού. 

Οι θυσίες του αγώνα του λαού για το δίκιο του είναι ασύγκριτα λιγότερες 
από τα δεινά, τις συμφορές, που του φέρνει η υποταγή και η μοιρολατρία.
     Η πρόσκληση για "εθνική ομοψυχία", που παρουσιάζουν ότι υπήρχε το 1821, αποτελεί χονδροειδέστατη διαστρέβλωση της ιστορίας. Ούτε το 1821 υπήρχαν ενιαία εθνικά συμφέροντα. Και μέσα στην αστική τάξη, που τότε ήταν προοδευτική, υπήρχαν διαφοροποιήσεις και ανταγωνισμοί, ενώ διαφοροποιήσεις υπήρχαν και ανάμεσα στους κοτζαμπάσηδες. Αυτές οι αντιθέσεις οδήγησαν και σε εμφυλίους πολέμους.
     Ο λαός πρέπει να απορρίψει τους εκβιασμούς και τα ιδεολογήματα των κομμάτων του συστήματος και του "ευρωμονόδρομου". Η πρόσκληση για "εθνική ομοψυχία" επιδιώκει την υποταγή των εργαζομένων και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων στην άγρια σφαγή των δικαιωμάτων τους.
     Η κοινωνική δύναμη που έχει την ικανότητα και τη δύναμη να ανοίξει το δρόμο της κοινωνικής εξέλιξης και να βάλει τέλος στην καπιταλιστική εκμετάλλευση είναι η εργατική τάξη. Αυτή μπορεί να συμβάλει καθοριστικά στη διαμόρφωση της λαϊκής συμμαχίας και να ηγηθεί της λαϊκής αντεπίθεσης για την ανατροπή της εξουσίας των μονοπωλίων, για την εργατική - λαϊκή εξουσία.
     Ο λαός έχει χρέος να εμπιστευθεί τη δύναμή του. Με την οργάνωση και τη συμμαχία του, με τη δική του εξουσία, μπορεί να ζήσει καλύτερα. Να αναπτύξει τις παραγωγικές δυνατότητες της χώρας προς όφελός του, μετατρέποντας σε δική του κοινωνική περιουσία όλα τα μονοπώλια, τον φυσικό και ορυκτό πλούτο, αποδεσμεύοντας τη χώρα από την ΕΕ και τους άλλους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς, διαγράφοντας το χρέος που δημιούργησε η πλουτοκρατία και οι κυβερνήσεις της.   
24 – 3 – 2012