ΦΛΩΡΙΝΑ Παλλαϊκός ξεσηκωμός σε όλους τους τόπους δουλιάς, σε όλους τους κλάδους! Ενότητα κι αγώνας για να υπερασπιστούμε τη ζωή μας και τη ζωή των παιδιών μας. - ΡΑΔΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑ ΡΑΔΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑ : Παλλαϊκός ξεσηκωμός σε όλους τους τόπους δουλιάς, σε όλους τους κλάδους! Ενότητα κι αγώνας για να υπερασπιστούμε τη ζωή μας και τη ζωή των παιδιών μας.

.

.

Τετάρτη, 21 Σεπτεμβρίου 2011

Παλλαϊκός ξεσηκωμός σε όλους τους τόπους δουλιάς, σε όλους τους κλάδους! Ενότητα κι αγώνας για να υπερασπιστούμε τη ζωή μας και τη ζωή των παιδιών μας.


     Συνάδελφοι δημόσιοι υπάλληλοι.
     Εργαζόμενοι στην Υγεία, στους ΟΤΑ, στην Εκπαίδευση, στο στενό Δημόσιο τομέα.
     Ο κόμπος έφτασε στο χτένι! Η καπιταλιστική βαρβαρότητα και τα αντιλαϊκά μέτρα δεν έχουν τέλος. Για να σωθούν τα κέρδη των τραπεζιτών, των βιομήχανων, των δανειστών δεν αφήνουν τίποτα όρθιο. Δεν υπάρχουν πια περιθώρια για άλλες αυταπάτες και ψευδαισθήσεις. Μόνο με το συλλογικό αγώνα μπορούμε να υπερασπίσουμε τα συμφέροντά μας...Το ΠΑΜΕ σε καλεί:
Τώρα να οργανώσουμε τον αγώνα ενάντια στην επιδρομή που δέχεται το εισόδημά μας.
Με συνελεύσεις των σωματείων, με συνελεύσεις στους τόπους δουλιάς, στα γραφεία, στις Υπηρεσίες, στα σχολεία,
στα νοσοκομεία, στις γειτονιές, να ενταχθούμε στον οργανωμένο αγώνα. Να αρνηθούμε, συλλογικά και οργανωμένα,
να πληρώσουμε τα χαράτσια. Να αντισταθούμε στις απολύσεις, στη λεηλασία των μισθών και των συντάξεων.
     Η ίδια η ζωή αποδεικνύει περίτρανα πως φιλολαϊκή λύση, στα πλαίσια της καπιταλιστικής ανάπτυξης δεν υπάρχει.
     Υπάρχει και άλλος δρόμος. Ο δρόμος που υπηρετεί τις λαϊκές ανάγκες και όχι τα κέρδη των μονοπωλίων. – Συσπείρωση με το ΠΑΜΕ, λαϊκή συμμαχία, Μέτωπο για Λαϊκή Εξουσία και Οικονομία. Για να γίνουν κοινωνική - λαϊκή ιδιοκτησία τα μέσα παραγωγής και ο πλούτος που παράγεται. Για αξιοπρεπείς μισθούς. Για ζωή με δικαιώματα.
     Συνάδελφε δημόσιε υπάλληλε.
     Απευθυνόμαστε σ’ εσένα προσωπικά, σε εσένα που σ’ έχουν απαξιώσει ως εργαζόμενο, που, κυβέρνηση - ΝΔ - ΛΑΟΣ και τα χρυσοπληρωμένα παπαγαλάκια τους στα ΜΜΕ, κάθε τόσο σε αποκαλούν «τεμπέλη», «κοπρίτη», «χαραμοφάη». Σ’ εσένα που …«ταλαιπωρείς 10 εκατομμύρια εργαζόμενους» (!), που τώρα πλέον φταις για όλα, ακόμα και …για την καπιταλιστική κρίση, και θέλουμε να σου πούμε ότι ήρθε η ώρα να βγάλεις τα συμπεράσματά σου.
     Μην αναγνωρίσεις, μη νομιμοποιήσεις στη συνείδησή σου τις αντιλαϊκές πολιτικές και το χρέος. Να διαγραφεί, εδώ και τώρα. Να πληρώσει η πλουτοκρατία! Τέρμα οι θυσίες για τη σωτηρία της Ευρωζώνης και τα κέρδη της πλουτοκρατίας.
Τούτες τις ώρες άκουσε το ΠΑΜΕ!
     Οι μονοπωλιακοί όμιλοι συγχωνεύονται, γιγαντώνονται και, με στήριγμά τους την ΕΕ, γίνονται πιο επιθετικοί, πιο επικίνδυνοι. Τα νέα αντιλαϊκά μέτρα της κυβέρνησης ρίχνουν σε εργασιακό μεσαίωνα ακόμα και τα τρισέγγονά μας! Μετατρέπουν τους εργαζόμενους σε σύγχρονους δούλους του 21ου αιώνα.
     Νέο μισθολόγιο: Με το νέο μισθολόγιο η κυβέρνηση επιβάλλει μείωση μισθών μέχρι και 40%. Προωθεί προς τα κάτω την εξίσωση των μισθών του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα. Καταργούνται όλα τα επιδόματα (πλην οικογενειακού, θέσης, ειδικών συνθηκών και παραμεθορίου). Θεσπίζεται ένας ενιαίος βασικός μισθός της φτώχιας. Εισάγεται το επίδομα αποδοτικότητας, το οποίο θα καθορίζει τη μισθολογική εξέλιξη του δημοσίου υπαλλήλου και το οποίο δεν θα το παίρνουν όλοι.
Ένας δημόσιος υπάλληλος έχει χάσει μέσα στο χρόνο, σε ονομαστική βάση, πάνω από πέντε μισθούς:
     ** 1,5 μισθό από την περικοπή του 13ου και 14ου μισθού.
      ** 1 μισθό από τα έκτακτα χαράτσια του 1% υπέρ ΤΠΔΥ, 2% υπέρ ΕΚΑΣ, 1% έκτακτη εισφορά για εισόδημα μέχρι 20 χιλιάδες   και 2% για πάνω από 20 χιλιάδες.
      ** 1 μισθό από τη μείωση του αφορολόγητου από τις 12 στις 8 χιλιάδες, τη μείωση κατά 50% του κινήτρου απόδοσης και του ειδικού τέλους στα ακίνητα.
     ** 1,5 μισθό από το νέο μισθολόγιο.    
     Εργασιακή εφεδρεία: Διακηρυγμένος πλέον στόχος τους είναι να δουλεύει ένας σε κάθε οικογένεια!!! Με την εργασιακή εφεδρεία η κυβέρνηση φέρνει μαζικές απολύσεις και στο στενό και στον ευρύτερο Δημόσιο Τομέα. Η επέκταση του καθεστώτος της εφεδρείας αφορά όλους (μόνιμους, αορίστου χρόνου, συμβασιούχους). Σύμφωνα με τους στόχους του μεσοπρόθεσμου, 200.000 απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων θα πρέπει να γίνουν μέχρι το 2013, με φανερό στόχο να μειωθεί ο αριθμός τους κατά 50%. Για την εξέλιξη αυτή τεράστια ευθύνη φέρνει και η ΝΔ, αφού δική της είναι η πρόταση για την εργασιακή εφεδρεία (όπως και αυτές για τη «δραστική μείωση του κράτους» και τη «μείωση του μισθολογικού κόστους»). Καταργείται και τυπικά η μονιμότητα των δημοσίων υπαλλήλων, ενώ την ίδια στιγμή προωθούνται νέα, σύγχρονα σκλαβοπάζαρα, με χιλιάδες προσλήψεις μέσω ΜΚΟ, με 5μηνες συμβάσεις και συμβάσεις 135 ημερών.
     Καταργήσεις – συγχωνεύσεις Δημόσιων Οργανισμών: Μπαίνει άμεσα λουκέτο σε 40 φορείς του Δημοσίου (ΟΣΚ, ΟΔΔΥ, ΙΓΜΕ, ΕΡΤ, κλπ) με 7.000 εργαζόμενους να πετιούνται στο δρόμο.
     Ιδιωτικοποιήσεις: Μετά τις ιδιωτικοποιήσεις σε ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΕΥΔΑΠ, επεκτείνεται το ξεπούλημα σε όλη τη δημόσια περιουσία, στη γη, στα δάση, στις υποδομές, στα λιμάνια, στα αεροδρόμια, κ.α.
     Ασφαλιστικό: Η κυβέρνηση, αντί να επιστρέψει τα κλεμμένα από κάθε φύσης πλιάτσικο στα ασφαλιστικά ταμεία, προχωρά σε νέο έγκλημα, σε νέα λεηλασία. Εντάσσει τα αποθεματικά των ταμείων, που είναι αποκλειστικά και μόνο των εργαζομένων (25 δισεκατομμύρια ευρώ) στο πρόγραμμα ανταλλαγής των ομολόγων, στη βάση της υλοποίησης των κοινοτικών αποφάσεων της 21ης Ιούλη «για τη διαχείριση του χρέους». Από την εξέλιξη αυτή («κούρεμα» 21%) τα ταμεία θα χάσουν άμεσα 5 δισεκατομμύρια ευρώ, ενώ με τη «ρήτρα τριακονταετίας», ληστεύονται τα αποθεματικά των ταμείων για τη σωτηρία των τραπεζιτών και των βιομήχανων, ουσιαστικά για τη σωτηρία του συστήματος. Ταυτόχρονα, η κυβέρνηση, με τον ΕΟΠΠΥ, προωθεί την πλήρη εμπορευματοποίηση της Υγείας. 50.000 εργαζόμενοι δικαιούχοι εφάπαξ είναι θύματα της στάσης πληρωμών που έχει κηρύξει το κράτος, ενώ χιλιάδες εργαζόμενοι που ήδη βγήκαν στη σύνταξη, περιμένουν για πάνω από ένα χρόνο τη σύνταξή τους. Με το τέχνασμα της προσωρινής σύνταξης στο 60%, για άλλη μια φορά μειώνεται η σύνταξη, που πλέον μετατρέπεται σε επίδομα πτωχοκομείου.
     Συνάδελφε δημόσιε υπάλληλε.
     Έχεις και συ ευθύνη! Ατομική λύση δεν υπάρχει. Οργανώσου στο σωματείο σου. Στάσου όρθιος. Πάλεψε. Οφείλεις να μπεις μπροστά. Μέσα από το συλλογικό αγώνα να παρεμποδίσουμε, να δυσκολέψουμε την υλοποίηση των αντιλαϊκών μέτρων και, στην πορεία, να ανατρέψουμε αυτήν την πολιτική.
     Σκέψου: Το κόστος του αγώνα και των απεργιών αποδεικνύεται τελικά ότι είναι πολύ μικρότερο από το κόστος των κυβερνητικών μέτρων!!!
     Πάρε διαζύγιο από την κυβέρνηση, τη ΝΔ και το ΛΑΟΣ, που ισχυρίζονται ότι για όλα φταίνε οι δημόσιοι υπάλληλοι και σπέρνουν την έχθρα ανάμεσα στους εργαζόμενους του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα.   
     Μην περιμένεις τίποτα από τις ηγεσίες της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ. Παραμέρισέ τους! Δεν έχουν, ούτε τη θέληση, ούτε το κύρος να αντισταθούν, να αντιπαλέψουν τη βαρβαρότητα του καπιταλισμού, να υπερασπισθούν τα συμφέροντα των εργαζομένων και το μέλλον τους. Υιοθετούν τις θέσεις της κυβέρνησης και του συστήματος για τις αιτίες της κρίσης, διεκδικούν μέτρα «μικρότερης έντασης» για μια καλύτερη διαχείριση της καπιταλιστικής κρίσης. Σπέρνουν αυταπάτες για μια «καλύτερη» Ευρωπαϊκή Ένωση, για «λύσεις» στο πλαίσιο του εξανθρωπισμού των μονοπωλίων. Επιβεβαιώνεται, για άλλη μια φορά, ότι αυτές οι συνδικαλιστικές ηγεσίες είναι επικίνδυνες για τα λαϊκά συμφέροντα.
Συμπορεύσου με το ΠΑΜΕ!
     Έχεις ανάγκη από ένα στήριγμα, από ένα κίνημα που θα οργανώνει την πάλη στους τόπους δουλιάς, στους κλάδους, στις γειτονιές, που θα σε υπερασπίζεται πραγματικά. Ένα κίνημα που θα βάζει εμπόδια, θα καθυστερεί τα κυβερνητικά μέτρα, θα οργανώνει την πάλη για άμεσα μέτρα ανακούφισης των λαϊκών στρωμάτων, των ανέργων, θα μπαίνει μπροστά στην πάλη για την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών, θα δίνει προοπτική, θα συνδέει την πάλη της καθημερινότητας, για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής, με την προοπτική μιας ανάπτυξης που θα έχει σαν κύριο και αποκλειστικό σκοπό τις ανάγκες του λαού και όχι τα κέρδη της πλουτοκρατίας.
Μέχρι εδώ!
Δεν δεχόμαστε καμιά απόλυση. Οργανωμένη, συλλογική αλληλεγγύη σε κάθε απολυμένο,
σε κάθε άνεργο συνάδελφο. Όλοι για έναν και ένας για όλους!
Δεν δεχόμαστε καμιά στάση πληρωμών από την εργοδοσία και το κράτος. Δωρεάν φάρμακα και ιατρικές εξετάσεις για όλους. Δωρεάν βιβλία, εδώ και τώρα για όλα τα παιδιά. Ούτε 1 ευρώ από την τσέπη των γονιών. Έκτακτη οικονομική ενίσχυση των σχολικών επιτροπών. Να καταβληθούν τώρα το εφάπαξ και οι συντάξεις στους δικαιούχους.      21 – 9 – 2011