ΦΛΩΡΙΝΑ <div style="background:#3BB9FF; padding:5px 8px 5px 8px;"> Υποβιβάζονται Βόλος και Καβάλα </div> - ΡΑΔΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑ ΡΑΔΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑ : Υποβιβάζονται Βόλος και Καβάλα

.

.

Δευτέρα, 11 Ιουλίου 2011

Υποβιβάζονται Βόλος και Καβάλα


Πέντε ομάδες και επτά φυσικά πρόσωπα μπαίνουν στο στόχαστρο της ποδοσφαιρικής Δικαιοσύνης για το σκάνδαλο των στημένων ποδοσφαιρικών αγώνων και του παράνομου στοιχηματισμού που αποκαλύφθηκε από την έρευνα των Αρχών και συγκλονίζει την κοινή γνώμη.
Σήμερα (11/07) οι δύο ποδοσφαιρικοί εισαγγελείς της ΕΠΟ Aνδρέας Φάκος και Μανόλης Αντωνακάκης, αφού ολοκλήρωσαν την ανάγνωση της δικογραφίας των πολλών χιλιάδων σελίδων και έχοντας α) διαπιστώσει ποια από τα πρόσωπα της δικογραφίας εμπίπτουν στους κανονισμούς της ΕΠΟ και β) ποιοι κανονισμοί παραβιάζονται από τη δραστηριότητά τους, θα ασκήσουν πειθαρχικές διώξεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες, θα ασκηθούν πειθαρχικές διώξεις στον Aχιλλέα Μπέο και τον Ολυμπιακό Βόλου ως συνδεόμενη ΠΑΕ, στους Γιώργο Τσακογιάννη, Ν. Χάλκο, Μ. Νικολόπουλο, καθώς και την Ηλιούπολη ως συνδεόμενη ΠΑΕ, στον Σταύρο Ψωμιάδη και την ΠΑΕ Καβάλα και στους προπονητές Νίκο Παντέλη και τη συνδεόμενη ΠΑΕ Εθνικός, και Γιάννη Παπακώστα και τη συνδεόμενη ΠΑΕ Λεβαδειακός.

Οι αυστηρότερες ποινές που προβλέπονται για τα φυσικά πρόσωπα που παραβιάζουν τα άρθρα περί δωροδοκίας/δωροληψίας και στοιχήματος είναι η εφόρου ζωής απαγόρευση οποιασδήποτε δραστηριότητας σχετικής με το ποδόσφαιρο. Για τις ομάδες, σε περίπτωση που υπάρχει υπαιτιότητα, η ποινή που προβλέπεται είναι ο υποβιβασμός.

Από Σεπτέμβριο οι κλήσεις στους υπόλοιπους 68

Εξάλλου, σύμφωνα με πηγές από το δικαστικό ρεπορτάζ, τον Σεπτέμβριο θα περάσουν από τον ανακριτή που έχει αναλάβει τις έρευνες για τα στημένα ματς και τα παράνομα στοιχήματα, τα υπόλοιπα 68 πρόσωπα που δεν έχουν απολογηθεί.

exedrasports.gr

Πηγή: himaira.blogspot.com Himaira: Υποβιβάζονται Βόλος και Καβάλα
http://himaira.blogspot.com/