ΦΛΩΡΙΝΑ <div style="background:#3BB9FF; padding:5px 8px 5px 8px;"> Προβληματισμός στην Αμερική για τις στάσεις πληρωμών </div> - ΡΑΔΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑ ΡΑΔΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑ : Προβληματισμός στην Αμερική για τις στάσεις πληρωμών

.

.

Κυριακή, 10 Ιουλίου 2011

Προβληματισμός στην Αμερική για τις στάσεις πληρωμών

Απορρίφθηκε από τους Ρεπουμπλικάνους...
το σχέδιο του Μπαράκ Ομπάμα για συρρίκνωση τεσσάρων χιλιάδων δις. Δολαρίων του οικονομικού ελλείμματος υπό 10ετή προθεσμία.

Σε διάστημα περίπου τριών εβδομάδων ενδέχεται να γίνει στάση πληρωμών στο δημόσιο τομέα της χώρας, γεγονός που αναγκάζει τους πολιτικούς να είναι σε εγρήγορση για να αποτραπεί τέτοια εξέλιξη.
Παρόμοια δυσοίωνη προοπτική, τα μεσάνυκτα της 2ας Αυγούστου, απεύχεται ο υπουργός των Οικονομικών Τίμοθι Γκάιτνερ, που ζητά «μέχρι το τέλος της νέας εβδομάδας τη διακομματική συναίνεση», για τη μείωση του δημόσιου ελλείμματος και την αύξηση του ομοσπονδιακού δανεισμού.
«Εάν ξεδιπλώσουμε το σενάριο της αμερικανικής χρεοκοπίας, τότε ναί, έχουμε κατά σειράν αυξήσεις των επιτοκίων, συντριπτικά πλήγματα στα διεθνή χρηματιστήρια, αληθώς θλιβερές επιπτώσεις όχι μόνον στις ΗΠΑ, αλλά και στην παγκόσμια οικονομία συνολικώς», προϊδέασε σήμερα με δηλώσεις της η νέα γενική διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ(Γαλλία).
newsbomb.gr