ΦΛΩΡΙΝΑ <div style="background:#3BB9FF; padding:5px 8px 5px 8px;"> Η σκευωρία του αιώνα για να φύγει από το ΔΝΤ ! ! ! </div> - ΡΑΔΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑ ΡΑΔΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑ : Η σκευωρία του αιώνα για να φύγει από το ΔΝΤ ! ! !

.

.

Σάββατο, 2 Ιουλίου 2011

Η σκευωρία του αιώνα για να φύγει από το ΔΝΤ ! ! !

Έτοιμο να καταρρεύσει είναι το κατηγορητήριο εναντίον του Ντομινίκ Στρος Καν, μόλις δύο ημέρες μετά την εκλογή της Κριστίν Λαγκάρντ στα ηνία του ΔΝΤ, καθώς οι ανακριτές έχουν σοβαρές αμφιβολίες για την ιστορία της καμαριέρας.

Σύμφωνα με δημοσίευμα των "New York Times", αν και υπάρχουν ακλόνητα στοιχεία ότι υπήρξε σεξουαλική πράξη μεταξύ του Στρος Καν και της καμαριέρας, η γυναίκα δεν φαίνεται να πείθει για τις συνθήκες υπό τις οποίες συνέβη το....
γεγονός στη σουίτα του ξενοδοχείου "Sofitel".
Αστυνομικοί και εισαγγελείς έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι η γυναίκα ψευδόταν επανειλημμένως. Η αστυνομία κατέγραψε τηλεφωνική συνομιλία την ημέρα που υποτίθεται ότι έγινε ο βιασμός, μεταξύ της καμαριέρας κι ενός άνδρα, στην οποία εκείνη μιλούσε για τα οικονομικά οφέλη που θα είχε μηνύοντας τον Στρος Καν.

Η εφημερίδα ισχυρίζεται επίσης ότι οι ερευνητές ανακάλυψαν πως στον λογαριασμό της καμαριέρας είχαν γίνει καταθέσεις 100.000 δολαρίων τα τελευταία δύο χρόνια, μερικές από τις οποίες από άνδρα που έχει συλληφθεί δύο φορές με την κατηγορία της κατοχής ναρκωτικών. Η ίδια ισχυρίστηκε πως δεν ξέρει τίποτα για τις καταθέσεις παρά μόνο ότι έχουν γίνει από τον "αρραβωνιαστικό της και τους φίλους του".

Φαίνεται ότι οι ατιμωτικές στιγμές για τον Στρος Καν ανήκουν στο παρελθόν.

Αντιφάσεις

Επιπλέον, η γυναίκα είχε αναφέρει στις εισαγγελικές αρχές ότι στην αίτησή της για άσυλο στις ΗΠΑ, είχε δηλώσει πως είχε πέσει θύμα βιασμού, όμως στα χαρτιά δεν βρέθηκε καμία τέτοια αναφορά. Τους είχε πει ακόμα ότι στη χώρα της είχε υποστεί ακρωτηριασμό των γεννητικών της οργάνων, κάτι που επίσης δεν αναφέρεται στην αίτησή της για άσυλο.
Αξίζει να σημειωθεί πως οι αμφιβολίες για την αξιοπιστία της γυναίκας είχαν αρχίσει να εγείρονται εδώ και μερικές εβδομάδες, ενώ ο αρχικός της δικηγόρος Τζέφρεϊ Σαπίρο, καθώς και ο Νόρμαν Σίγκελ, που είναι διάσημος σε ό,τι αφορά την προάσπιση ανθρώπινων δικαιωμάτων, δεν συνεργάζονται πια μαζί της. Επίσης, έχουν αρνηθεί να σχολιάσουν τους λόγους για τους οποίους παραιτήθηκαν από την υπόθεση.
Κατόπιν αυτών, ο Στρος Καν εμφανίστηκε εκτάκτως στο δικαστήριο την Παρασκευή, ενώ οι εισαγγελείς παραδέχτηκαν ότι "έχουν προβλήματα με την υπόθεση". Εχουν ήδη συναντηθεί με τους δικηγόρους του κατηγορούμενου και τους εξέθεσαν τα στοιχεία που έχουν στη διάθεσή τους.

Βάσει αυτών, οι δύο πλευρές βρίσκονται σε διαβουλεύσεις για το εάν θα πρέπει οι κατηγορίες εναντίον του πρώην ισχυρού άνδρα του ΔΝΤ να αποσυρθούν, ενώ σύμφωνα με κάποιες άλλες πληροφορίες, οι δύο πλευρές διαπραγματεύονται το ενδεχόμενο εξωδικαστικού συμβιβασμού.
Η δραματική αυτή εξέλιξη μοιάζει να δικαιώνει όσους υιοθετούσαν το σενάριο της σκευωρίας εις βάρος του Στρος Καν και μάλιστα από αμερικανικά "κέντρα". Πολλοί ισχυρίζονταν ότι οι κατηγορίες εναντίον του ήταν προϊόν συνωμοσίας, είτε για να απομακρυνθεί από το τιμόνι του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου είτε για να μην μπορέσει να θέσει υποψηφιότητα για τις γαλλικές προεδρικές του 2012.

Σημειώνεται ότι η πλειονότητα των Γάλλων (αλλά και των Ελλήνων) αντιμετώπιζε με σκεπτικισμό την όλη υπόθεση: όταν ξέσπασε το σκάνδαλο του βιασμού, το 60% των συμπατριωτών του Στρος Καν θεώρησε πως οι κατηγορίες ήταν κατασκευασμένες.
Το γεγονός δε ότι οι αποκαλύψεις περί κενών στην υπόθεση έγιναν αμέσως μετά την ανάδειξη της Λαγκάρντ ως διευθύντριας του ΔΝΤ απλώς ενισχύει τα σενάρια περί σκευωρίας.

ΟΛΙΚΗ ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ

Ερωτηματικό η κάθοδός του στις εκλογές

Εκεί που όλοι είχαν ξεγράψει τον Στρος Καν, πολλά στελέχη του Σοσιαλιστικού Κόμματος της Γαλλίας αρχίζουν και πάλι να αντιμετωπίζουν επιφυλακτικά το ενδεχόμενο επιστροφής του στα πολιτικά δρώμενα της χώρας. "Αν ο Ντομινίκ απαλλαγεί από κάθε κατηγορία", δήλωσε ο πρώην πρωθυπουργός Λιονέλ Ζοσπέν, "θα πρέπει κατ' αρχάς ο ίδιος να αποφασίσει έπειτα από ένα τέτοιο σοκ και στη συνέχεια εναπόκειται στους σοσιαλιστές να λάβουν θέση επί του ζητήματος". Τα περισσότερα υψηλόβαθμα στελέχη, πάντως, εξέφρασαν -δημοσίως τουλάχιστον- τη χαρά τους για τις θετικές εξελίξεις στην υπόθεση του Στρος Καν, ο οποίος έχει περιθώριο -αν φυσικά αθωωθεί- έως τις 13 Ιουλίου, οπότε και λήγει η προθεσμία για την κατάθεση υποψηφιοτήτων για τις εσωκομματικές εκλογές στο Σοσιαλιστικό Κόμμα, να αποφασίσει αν θα συμμετάσχει στην προεδρική κούρσα.

ΧΡΥΣΟΥΛΑ ΚΑΤΣΑΡΟΥ
katsarou@pegasus.gr