ΦΛΩΡΙΝΑ <div style="background:#3BB9FF; padding:5px 8px 5px 8px;"> Ηλιακός...φούρνος από μαθητές στην Ιεράπετρα! </div> - ΡΑΔΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΤΑΙ ΡΑΔΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΤΑΙ: Ηλιακός...φούρνος από μαθητές στην Ιεράπετρα!

.

.

Παρασκευή, 24 Ιουνίου 2011

Ηλιακός...φούρνος από μαθητές στην Ιεράπετρα!

Μια πρότυπη οικολογική κατασκευή, ένας ηλιακός φούρνος, που δημιουργήθηκε από μαθητές που παρακολουθούν τα προγράμματα αειφόρου εκπαίδευσης, σε συνεργασία με το τμήμα των μηχανολόγων του ΕΠΑΛ, κλέβει τα βλέμματα των επισκεπτών του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ιεράπετρας.

Ο ηλιακός φούρνος αποτελείται από τεμάχια καθρέπτη αλουμινίου, έχει διάμετρο 1,05μ και είναι ένα κοίλο κάτοπτρο, που συγκεντρώνει όλες τις ακτίνες του ήλιου στο κέντρο του, όπου τοποθετείται το σκεύος μαγειρέματος. Ο φούρνος ισχύος 1.000 watt, είναι ο ισχυρότερος του είδους του και έχει τη δυνατότητα να μαγειρεύει όλα τα φαγητά.

Χωρίς κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας, καυσόξυλων ή πετρελαίου και μοναδικό όπλο τους την πράσινη τεχνολογία, οι μαθητές μαγείρεψαν πεντανόστιμα φαγητά όπως κακαβιά, μακαρονάδες, σπεντζοφάι και ριζότο με θαλασσινά.

Ο φούρνος διαθέτει χειροκίνητο σύστημα καθέτου τοποθέτησής του προς τις ακτίνες του ήλιου, ώστε να εκμεταλλεύεται πλήρως την ηλιακή ακτινοβολία.


http://www.cretalive.gr