ΦΛΩΡΙΝΑ Σήμερα Δευτέρα Άσκηση για τσουνάμι στην Κρήτη! - ΡΑΔΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΤΑΙ ΡΑΔΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΤΑΙ: Σήμερα Δευτέρα Άσκηση για τσουνάμι στην Κρήτη!

.

.

Δευτέρα, 30 Μαΐου 2011

Σήμερα Δευτέρα Άσκηση για τσουνάμι στην Κρήτη!

Την Δευτέρα 30 Μαίου 2011 θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα Διαχείρισης Κρίσεων, της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης (πλατεία Κουντουριώτη, Ηράκλειο) άσκηση επί χάρτου στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού προγράμματος EU POSΕIDON το οποίο χρηματοδοτεί η Ευρωπαϊκή Ένωση μέσω του…


Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας και υλοποιεί ως Επικεφαλής Εταίρος η Δ/νση Πολιτικής Προστασίας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης με τη συμμετοχή ως εταίρων δύο Εθνικών Αρχών Πολιτικής Προστασίας της Ε.Ε. και ειδικότερα της Ελλάδας (Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας) και της Κύπρου (Πολιτική Άμυνα) καθώς και με τη συμμετοχή, ως εταίρων :

Ι.Τ.Ε, Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, οι Τεχνολογίες Τηλεϊατρικής (Γαλλία) και Πολιτική Προστασία Χωρίς Σύνορα (Γαλλία). Επίσης στην άσκηση συμμετέχουν εκπρόσωποι όλων των εμπλεκομένων φορέων της Κρήτης (Π.Σ., 3η EMAK, ΕΛ.ΑΣ, ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ, Λ.Σ., 7η Υ.Π.Κ, ΕΚΑΒ, Περιφέρεια Κρήτης, Π.Ε. Χανίων και Ηρακλείου, Δήμοι Ηρακλείου& Χανίων, Ε.Ε.Σ., Ραδιοερασιτέχνες Κρήτης, ΔΕΗ, ΟΤΕ)

Η άσκηση POSΕIDON, η οποία πραγματοποιείται στον απόηχο της πρόσφατης τραγωδίας στην Ιαπωνία, επίκαιρη όσο ποτέ, έχει ως στόχο να δοκιμάσει τις διαδικασίες ενεργοποίησης του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας στην περίπτωση μιας μείζονος κλίμακας φυσικής καταστροφής, τις διαδικασίες άμεσης ανταπόκρισης της Ε.Ε. καθώς και τις διαδικασίες επιχειρησιακής αξιοποίησης της ευρωπαϊκής συνδρομής.

Η άσκηση επί χάρτου POSΕIDON καθώς και το ομότιλο πρόγραμμα EU POSΕIDON αποτελούν την πρώτη άσκηση με σενάριο τσουνάμι στην ιστορία της Ε.Ε., ενώ μια σειρά από καινοτομίες θα δοκιμασθούν για πρώτη φορά στα πλαίσια της άσκησης όπως η χρήση σύγχρονων τεχνολογιών έγκαιρης προειδοποίησης του πληθυσμού.

Επίσης η POSΕIDON αποτελεί ένα σημείο συνάντησης της επιστημονικής κοινότητας και της επιχειρησιακής Πολιτικής Προστασίας καθώς για πρώτη φορά με μοντέλα θα προσομοιωθεί ο μεγάλος καταστρεπτικός σεισμός του 365μχ, στην δυτική Κρήτη ο οποίος είχε σαν συνέπεια μέχρι και την κατά 6-10 μέτρα ανύψωση περιοχών στα δυτικά παράλια της Κρήτης.
flashnews