ΦΛΩΡΙΝΑ Κάνει πίσω η κυβέρνηση για το πετρέλαιο θέρμανσης.Τεράστιο το πολιτικό κόστος από την εξίσωση φόρου. - ΡΑΔΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑ ΡΑΔΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑ : Κάνει πίσω η κυβέρνηση για το πετρέλαιο θέρμανσης.Τεράστιο το πολιτικό κόστος από την εξίσωση φόρου.

.

.

Δευτέρα, 28 Μαρτίου 2011

Κάνει πίσω η κυβέρνηση για το πετρέλαιο θέρμανσης.Τεράστιο το πολιτικό κόστος από την εξίσωση φόρου.

Το τεράστιο πολιτικό κόστος που συνεπάγεται η εξίσωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης του πετρελαίου θέρμανσης με το κίνησης (λόγω της έκρηξης των διεθνών τιμών του πετρελαίου) οδηγεί σε οπισθοχώρηση την κυβέρνηση, η οποία φαίνεται να μην προχωράει στην οριστικοποίηση του μέτρου, όπως, εμμέσως επιβεβαίωσε κορυφαίο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών.
«Όλα τα εξετάζουμε» απάντησε το εν λόγω στέλεχος όταν ρωτήθηκε σχετικά χωρίς ωστόσο να πει περισσότερα για το θέμα.

Η εγκατάλειψη του μέτρου της εξίσωσης του φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης θα φέρει όμως πρόσθετα μέτρα για να υλοποιηθεί χωρίς προβλήματα ο φετινός προϋπολογισμός, καθώς το υπουργείο υπολόγιζε έσοδα τουλάχιστον 800 εκατ. ευρώ από το συγκεκριμένο μέτρο, εκ των οποίων περίπου 400 εκατ. ευρώ θα «μοιραζόταν» στις αδύναμες εισοδηματικά ομάδες του πληθυσμού με τη μορφή επιδόματος θέρμανσης.

Έτσι, στο ποσό των 1,750 δισ. ευρώ των πρόσθετων μέτρων που ήδη προβλέπονται για φέτος, θα πρέπει να προστεθούν και οι απώλειες από τη μη εφαρμογή του μέτρου από το Φθινόπωρο. Δηλαδή το «έκτακτο» πακέτο για το τρέχον έτος- το οποίο θα οριστικοποιηθεί το αργότερο πριν το τέλος του πρώτου εξαμήνου, θα ξεπεράσει τα 2,2 δισ. ευρώ.

Την άλλη εβδομάδα, παρουσία των τεχνικών κλιμακίων της τρόικας και ενδεχομένως των επικεφαλής των δανειστών μας, αναμένεται να οριστικοποιηθούν τα μέτρα του Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής ύψους 22 δισ. ευρώ.
http://www.newsbeast.gr/financial/arthro/145675/kanei-piso-i-kuvernisi-gia-to-petrelaio-thermansis/