ΦΛΩΡΙΝΑ Αλέξης Τσίπρας: «Πρόκειται για ένα μαρτύριο σταγόνας για τους Έλληνες εργαζόμενους και τον ελληνικό λαό» - ΡΑΔΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑ ΡΑΔΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑ : Αλέξης Τσίπρας: «Πρόκειται για ένα μαρτύριο σταγόνας για τους Έλληνες εργαζόμενους και τον ελληνικό λαό»

.

.

Τετάρτη, 30 Μαρτίου 2011

Αλέξης Τσίπρας: «Πρόκειται για ένα μαρτύριο σταγόνας για τους Έλληνες εργαζόμενους και τον ελληνικό λαό»


Ο πρόεδρος του ΣΥΝ, Αλέξης Τσίπρας, με δηλώσεις του από την Τρίπολη σχολιάζοντας την υποβάθμιση της χώρας από τον οίκο αξιολόγησης Standard & Poor's σημείωσε ότι, «η χώρα οδηγείται με μαθηματική ακρίβεια,
μετά και τις αποφάσεις της συνόδου κορυφής, σ’ αυτό που ονομάζουμε ελεγχόμενη χρεοκοπία. Πρόκειται για ένα μαρτύριο σταγόνας για τους Έλληνες εργαζόμενους και τον ελληνικό λαό».

Πρόσθεσε ότι, ‘«υπάρχει όμως άλλος δρόμος. Προϋπόθεση για τον άλλο δρόμο είναι οι πολίτες, οι εργαζόμενοι, η νεολαία να συνειδητοποιήσουν τη δύναμη που έχουν στα χέρια τους. Δεν υπάρχει μονόδρομος και η κυβέρνηση πολύ σύντομα θα το καταλάβει ότι δεν μπορεί για πολύ ακόμα να εξαπατά την κοινωνία και τον ελληνικό λαό. Οφείλει να πει την αλήθεια όχι μόνο για την κατάσταση που βρίσκεται η ελληνική οικονομία, αλλά και για τα τραγικά λάθη που έχει κάνει και μας έχει οδηγήσει στον πάτο του βαρελιού».

Σε ερώτηση για το ενδεχόμενο εκλογών υπογράμμισε ότι, «δε θα μπορέσει ο πρωθυπουργός να αποφύγει τις εκλογές, κυρίως διότι η αντίδραση από τις κοινωνικές δυνάμεις και από τους ψηφοφόρους που τον στήριξαν στις προηγούμενες εκλογές θα είναι τόσο μεγάλη που δεν θα μπορεί να την αποφύγει».

«Το ζητούμενο δεν είναι οι εκλογές αλλά να φέρουν λύση και η λύση δεν θα έρθει από την εναλλαγή των δύο μεγάλων κομμάτων, αλλά αν υπάρξει μια μεγάλη ανατροπή των συσχετισμών στην πολιτική σκηνή. Αν η αριστερά συνειδητοποιήσει τη μεγάλη ευθύνη που την βαρύνει και προτάξει την ενότητα στην δράση για να ανατραπεί αυτή η πολιτική», είπε ο κ.Τσίπρας.
http://www.newsbeast.gr/politiki/arthro/146537/i-hora-odigeitai-me-mathimatiki-akriveia-s-eleghomeni-hreokopia/