ΦΛΩΡΙΝΑ Απονομή Λαβάρου και Εμβλήματος του 1ου Συντάγματος Πεζικού της Φλώρινας - ΡΑΔΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΤΑΙ ΡΑΔΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΤΑΙ: Απονομή Λαβάρου και Εμβλήματος του 1ου Συντάγματος Πεζικού της Φλώρινας

.

.

Κυριακή, 2 Δεκεμβρίου 2018

Απονομή Λαβάρου και Εμβλήματος του 1ου Συντάγματος Πεζικού της Φλώρινας

 Απονομή Λαβάρου και  Εμβλήματος του 1ου Συντάγματος Πεζικού της Φλώρινας
Εγκαίνια του Στρατιωτικού Πρατηρίου της Φλώρινας
Την Τρίτη, 27 Νοεμβρίου 2018, το πρωί, έγινε η σημαντική τελετή Απονομής του Λαβάρου και  του Εμβλήματος του 1ου Συντάγματος Πεζικού της Φλώρινας, από τον Διοικητή του Γ΄ ΣΣ/NRDC-GR, Αντιστράτηγο κ. Δημήτριο Μπίκο, παρουσία του Διοικητή της 9ης Ταξιαρχίας, Αντιστράτηγου κ. Νικολάου Κατσίκα, του Διοικητή του 1ου Συντάγματος Πεζικού της Φλώρινας, κ. Παναγιώτη Καρατζά, και του  Συνταγματάρχη, κ. Φώτιου Γκίκα. Την επιμνημόσυνη δέηση στην μνήμη των πεσόντων του1ου Συντάγματος Πεζικού της Φλώρινας τέλεσε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Φλωρίνης Πρεσπών και Εορδαίας κ.κ. Θεόκλητος, ενώ ο Αντιστράτηγος, κ. Δημήτριος Μπίκος, κατέθεσε στεφάνι.


ΚΑΝΕ LIKE ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK! ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ ΑΜΕΣΑ

Το έμβλημα και το λάβαρο έχουν ως μήνυμα την ρήση «Ψυχής ρώμη αγήραστος εστί» και απεικονίζει πάνω σε γαλάζιο φόντο μια κεφαλή ενός λίγκα, ζώου εμβληματικού της περιοχής, και δυο χιονισμένες βουνοκορφές της Φλώρινας, από τις οποίες η μια είναι ο Λόφος του Αγίου Παντελεήμονα, με τον Σταυρό στην κορφή του.
Από την πολιτική ηγεσία ήταν παρόντες ο Αντιπεριφερειάρχης Φλώρινας, κ. Στέφανος Μπίρος, η Αντιδήμαρχος Φλώρινας, κ. Όλγα Μούσιου Μυλωνά, ο Αντιδήμαρχος Αμυνταίου, κ. Απόστολος Θεοδώρου, ο Περιφερειακός Σύμβουλος, κ. Νικόλαος Κιοσές, ο Πρόεδρος της Δημοτικής κοινότητας Φλώρινας, κ. Νικόλαος Μουρατίδης, ο Πρόεδρος της Τοπικής κοινότητας Κέλλης, κ. Αθανάσιος Τάσκας, και πλήθος κόσμου.
Στη συνέχεια,  ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Φλωρίνης Πρεσπών και Εορδαίας κ.κ. Θεόκλητος, τέλεσε τα Εγκαίνια του νέου τμήματος Market του Στρατιωτικού Πρατηρίου Φλώρινας, στο Στρατόπεδο Σκιαδόπουλου – Τάγαρη, το οποίο διαθέτει πλήθος προϊόντων και είναι ανοιχτό για όλους τους πολίτες όλη την ημέρα.