ΦΛΩΡΙΝΑ Εκπαιδευτική Επίσκεψη του Γενικού Εκκλησιαστικού Γυμνασίου – Λυκείου Φλώρινας στην Ιταλία - ΡΑΔΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΤΑΙ ΡΑΔΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΤΑΙ: Εκπαιδευτική Επίσκεψη του Γενικού Εκκλησιαστικού Γυμνασίου – Λυκείου Φλώρινας στην Ιταλία

.

.

Παρασκευή, 30 Μαρτίου 2018

Εκπαιδευτική Επίσκεψη του Γενικού Εκκλησιαστικού Γυμνασίου – Λυκείου Φλώρινας στην Ιταλία

Ως γνωστόν, το τρέχον έτος 2018 έχει χαρακτηριστεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση ως ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΕΤΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ. Πρακτικά, αποτελεί μία πρώτης τάξεως ευκαιρία για μια αλληλογνωριμία των Ευρωπαίων, αλλά και για μία εισαγωγική ενημέρωση για τους θεσμούς της Ενωμένης Ευρώπης και τη χρησιμότητα ύπαρξής τους.ΚΑΝΕ LIKE ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK! ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ ΑΜΕΣΑ
  Στο Σχολείο μας θεωρήσαμε τη συγκυρία αυτή ως πρόκληση για επανασύνδεση με τις βαθιές προγονικές μας ρίζες, θρησκευτικές και πολιτισμικές, στην Νότια Ιταλία.

ErgoΣυμμετέχουμε στο Ευρωπαϊκό Έργο eTwinning (Erasmus+) The culture of Ancient Greek cities in Southern Italy: travelling back to time through Art and History (μτφ. Η κουλτούρα των αρχαιοελληνικών πόλεων της Νότιας Ιταλίας: ταξιδεύοντας πίσω στο χρόνο μέσω της τέχνης και της ιστορίας), μαζί με άλλα Σχολεία της Ελλάδας και της Ιταλίας. Σκεφθήκαμε, λοιπόν, να επισκεφθούμε την -πλήρη ελληνικών θρησκευτικών και αρχαιολογικών μνημείων- περιοχή της Νότιας Ιταλίας.

Προσκεκλημένοι της Διευθύντριας του Κλασικού Λυκείου IISS “F. La Cava”, που εδρεύει στο Bovalino της Νότιας Ιταλίας, κας Caterina Autelitano, της ελληνίστριας φιλολόγου, κας Maria Grazia Melina, και των μαθητών του Σχολείου αυτού, θέλουμε, από τις 16 έως τις 21 Απριλίου 2018, να παρουσιάσουμε πτυχές του αρχαιοελληνικού και σύγχρονου ελληνο­χρι­στιανικού πολιτισμού μας, σε μία βιωματική συνάντηση όσο και μία γόνιμη συνεργασία μαζί τους.

Προσδοκούμε, αυτή η συνάντηση να αποτελέσει την αφετηρία μιας συχνότερης και στενότερης συνεργασίας στο εγγύς μέλλον.