ΦΛΩΡΙΝΑ Καββαθάς Γιώργος:«Βρισκόμαστε στον 8ο χρόνο μιας βαθύτατης οικονομικής κρίσης, η οποία έχει ως αποτέλεσμα το κλείσιμο 250.000 επιχειρήσεων και το χάσιμο 800.000 θέσεων εργασίας-Βίντεο,φώτο - ΡΑΔΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΤΑΙ ΡΑΔΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΤΑΙ: Καββαθάς Γιώργος:«Βρισκόμαστε στον 8ο χρόνο μιας βαθύτατης οικονομικής κρίσης, η οποία έχει ως αποτέλεσμα το κλείσιμο 250.000 επιχειρήσεων και το χάσιμο 800.000 θέσεων εργασίας-Βίντεο,φώτο

.

.
 • Σάββατο, 17 Φεβρουαρίου 2018

  Καββαθάς Γιώργος:«Βρισκόμαστε στον 8ο χρόνο μιας βαθύτατης οικονομικής κρίσης, η οποία έχει ως αποτέλεσμα το κλείσιμο 250.000 επιχειρήσεων και το χάσιμο 800.000 θέσεων εργασίας-Βίντεο,φώτο

  «Βρισκόμαστε στον 8ο χρόνο μιας βαθύτατης οικονομικής κρίσης, η οποία έχει ως αποτέλεσμα το κλείσιμο 250.000 επιχειρήσεων και το χάσιμο 800.000 θέσεων εργασίας από τους κλάδους που εκπροσωπεί η ΓΣΕΒΕΕ» ανέφερε από τη Φλώρινα ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ Γιώργος Καββαθάς.

  ΚΑΝΕ LIKE ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK! ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ ΑΜΕΣΑ   Για να περιγράψει τη σημερινή κατάσταση, ο κ. Καββαθάς χρησιμοποίησε δείκτες που δόθηκαν πρόσφατα στη δημοσιότητα. Με βάση αυτούς, το 51% των νοικοκυριών δηλώνει σήμερα ως κύρια πηγή εισοδήματος τη σύνταξη κάποιου μέλους της οικογένειας. Ο δείκτης, ωστόσο, που είναι ανησυχητικός για το μέλλον είναι το 72% των νέων που δηλώνουν έτοιμοι για μετανάστευση, που έρχεται σε συνδυασμό με το δημογραφικό πρόβλημα της χώρας.
   Ο κ. Καββαθάς υπογράμμισε πως βασική προϋπόθεση για να βγει η χώρα από το τέλμα είναι να υπάρξει εθνική συναίνεση και να υπάρξουν εθνικές πολιτικές για τα μεγάλα θέματα, αλλά και εθνικός στρατηγικός σχεδιασμός για την οικονομία. Σημείωσε δε πως σήμερα το πολιτικό σύστημα φαίνεται κατώτερο των περιστάσεων. Ειδική αναφορά έκανε στους πλειστηριασμούς, ένα μείζον πολιτικό ζήτημα.
  Η Συνομοσπονδία θα ξεκινήσει κινητοποιήσεις σε όλες τις πόλεις, καθώς «δε μπορεί το αποτέλεσμα της κρίσης να είναι ο αφελληνισμός των επιχειρήσεων και να χαθούν οι κάποιοι ενός ολόκληρου λαού σε ότι αφορά την πρώτη κατοικία». Ο κ. Καββαθάς κάλεσε την κυβέρνηση και όλα τα κόμματα – και μέσω επιστολής – να καταθέσουν στη Βουλή κοινή πρόταση νόμου με την οποία θα προστατεύεται η πρώτη κατοικία, η επαγγελματική στέγη και ο πάγιος εξοπλισμός των επιχειρήσεων.
   Ο οικονομικός γραμματέας της αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρείας «Κανών» της ΓΣΕΒΕΕ, Γιάννης Παπαργύρης, αναφέρθηκε στην προσπάθεια που ξεκινά για την προώθηση των μοναστηριακών προϊόντων και των προϊόντων μικρομεσαίων επιχειρήσεων με την ένδειξη ‘’ΚΑΝΩΝ’’.
   Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Φλώρινας, Σάββας Σαπαλίδης, έκανε αναφορά στα επιμέρους τοπικά ζητήματα. Ακολούθησε η κοπή της βασιλόπιτας της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών, Βιοτεχνών, Εμπόρων Ν. Φλώρινας