ΦΛΩΡΙΝΑ Μαθαίνοντας για την αρχαιολογία - ΡΑΔΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΤΑΙ ΡΑΔΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΤΑΙ: Μαθαίνοντας για την αρχαιολογία

.

.

Παρασκευή, 10 Νοεμβρίου 2017

Μαθαίνοντας για την αρχαιολογία

Στα πλαίσια της «Ημέρας Δράσης για την Προβολή του Έργου της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας», η ΕΦ.Α Φλώρινας στις 9 Νοεμβρίου ώρα 7μ.μ. επισκέφτηκε το εσπερινό σχολείο Φλώρινας σε μια προσπάθεια να γνωρίσουν οι μαθητές το επάγγελμα του αρχαιολόγου και να κατανοήσουν την ανάγκη  διερεύνησης του παρελθόντος.

ΚΑΝΕ LIKE ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK! ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ ΑΜΕΣΑΟι μαθητές εξοικειώθηκαν με την αρχαιολογική επιστήμη, με τους τρόπους εντοπισμού μιας αρχαιολογικής θέσης, με τη σύγχρονη ανασκαφική διαδικασία, με τα  είδη των ευρημάτων, με τις μεθόδους χρονολόγησης, με τη διαδικασία μελέτης και καταγραφής. Επίσης, έγινε εκτενής αναφορά στα έργα που πραγματοποιούνται αυτή τη στιγμή στο νομό Φλώρινας και στα οφέλη που προσφέρουν. Η παρουσίαση πραγματοποιήθηκε με ψηφιακά μέσα (ppt) και στη συνέχεια ακολούθησε διάλογος και σχολιασμός πάνω στο θέμα του προβαλλόμενου  υλικού.
Τέλος, ακολούθησε εργαστήρι καταγραφής αντικειμένων όπου οι μαθητές ασκήθηκαν στην παρατήρηση και προσέγγισαν τη λογική και το σκοπό της καταγραφής των μουσειακών αντικειμένων.


Υπεύθυνη δράσης: Δρ. αρχαιολογίας Ναούμ Ελπινίκη