ΦΛΩΡΙΝΑ «Ημέρα Δράσης για την Προβολή του Έργου της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας» - ΡΑΔΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΤΑΙ ΡΑΔΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΤΑΙ: «Ημέρα Δράσης για την Προβολή του Έργου της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας»

.

.

Δευτέρα, 30 Οκτωβρίου 2017

«Ημέρα Δράσης για την Προβολή του Έργου της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας»

Στην καθιερωμένη πλέον «Ημέρα Δράσης για την Προβολή του Έργου της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας» ή αλλιώς τη «Μέρα του Αρχαιολόγου», που οργανώνει ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων ανά την επικράτεια, η Εφορεία Αρχαιοτήτων Φλώρινας συμμετέχει οργανώνοντας μία μικρή έκθεση αντικειμένων από την ανασκαφή του νεολιθικού οικισμού Ανάργυροι VIIc, με θέμα:
«Ευρήματα ηλικίας 7.000 χρόνων» - Προϊστορικός Οικισμός Ανάργυροι VIIc.


ΚΑΝΕ LIKE ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK! ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ ΑΜΕΣΑ
             Τα αντικείμενα θα εκτεθούν στις εργαστηριακές εγκαταστάσεις της Τ.Κ Βαλτόνερων Αμυνταίου και θα πραγματοποιούνται ξεναγήσεις από τους αρχαιολόγους, τους συντηρητές και τους μηχανικούς που εργάζονται εκεί. Ταυτόχρονα θα προβάλλεται βίντεο από την ανασκαφή του οικισμού, τον καθαρισμό, την ταξινόμηση και τη συντήρηση των ευρημάτων. Κατόπιν συνεννόησης, θα υπάρχει η δυνατότητα προβολής του βίντεο και σε σχολικές μονάδες.
Η έκθεση θα είναι επισκέψιμη από 6 έως και 10 Νοεμβρίου 2017.
        Οι μαθητές και το ευρύτερο κοινό θα έχουν την ευκαιρία να προσεγγίσουν την ιστορία του τόπου, να ενημερωθούν για τις ασχολίες και τις συνήθειες των ανθρώπων εκείνης της εποχής, να δουν από κοντά τα ανασκαφικά ευρήματα - εργαλεία, ειδώλια, αγγεία καθημερινής χρήσης, οικοδομικά υλικά - και να κατανοήσουν τον τρόπο που κατασκευάζονταν τα σπίτια. Επίσης, θα γνωρίσουν το αρχαιολογικό έργο συνολικά, πριν και μετά την ανασκαφή, αλλά και την επίδρασή του στη σύγχρονη τοπική κοινωνία και στη δυνατότητα απασχόλησης των κατοίκων, τη συμβολή του στην οικονομική δραστηριότητα και την ανάπτυξη της περιοχής.

Δήλωση συμμετοχής: Αρχαιολογικό Μουσείο Φλώρινας, τηλ. 23850 28206
Yπεύθυνη αρχαιολόγος: Λιάνα Γκέλου