ΦΛΩΡΙΝΑ Ενημερωτική εκδήλωση για την ανασκαφή στην οχυρή θέση «Κάλε» στο Αμύνταιο… (BINTEO) - ΡΑΔΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΤΑΙ ΡΑΔΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΤΑΙ: Ενημερωτική εκδήλωση για την ανασκαφή στην οχυρή θέση «Κάλε» στο Αμύνταιο… (BINTEO)

.

.

Πέμπτη, 20 Ιουλίου 2017

Ενημερωτική εκδήλωση για την ανασκαφή στην οχυρή θέση «Κάλε» στο Αμύνταιο… (BINTEO)

  Άλλο ένα αρχαιολογικό μνημείο αναδεικνύεται στη περιοχή Αμυνταίου, με πρωτοβουλία του Δήμου Αμυνταίου, σε συνεργασία με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και την Εφορεία Αρχαιοτήτων Φλώρινας.
  ΚΑΝΕ LIKE ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK! ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ ΑΜΕΣΑ

  Πρόκειται για το κάστρο «Κάλε» και τα ερείπια βυζαντινού ναού, τα οποία βρίσκονται σε λόφο πάνω από τη λίμνη των Πετρών.


  Τα συμπεράσματα της ανασκαφικής έρευνας και τις εκτιμήσεις των αρχαιολόγων για την κατοίκηση στη περιοχή, έκανε η Επίκουρος Καθηγήτρια του Τμήματος Ιστορίας & Αρχαιολογίας Α.Π.Θ., Μελίνα Παϊσίδου, σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης 19/7, στο Πνευματικό Κέντρο Αμυνταίου.

  «Ως Δημοτική αρχή, έμπρακτα, προσπαθούμε να αναδείξουμε την ιστορία και τον πολιτισμό της περιοχής» δήλωσε στον χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Αμυνταίου, Κώστας Θεοδωρίδης.http://eperiskopio.blogspot.gr/2017/07/binteo_19.html#more