τα νεα της φλωρινας Σέλτσας Κωνσταντίνος:Ημέρα Μνήμης η αυριανή για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου - ΡΑΔΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΤΑΙ ΡΑΔΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΤΑΙ: Σέλτσας Κωνσταντίνος:Ημέρα Μνήμης η αυριανή για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου

.

.
 • Πέμπτη, 18 Μαΐου 2017

  Σέλτσας Κωνσταντίνος:Ημέρα Μνήμης η αυριανή για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου

  Ημέρα Μνήμης η αυριανή για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου. Στις 19 Μάη του 1919 με την αποβίβαση του Κεμάλ Ατατούρκ στη Σαμψούντα, άρχισε η δεύτερη και σκληρότερη φάση της Ποντιακής Γενοκτονίας. Έχουμε ηθικό χρέος να τιμήσουμε και φέτος τα 350.000 θύματα αυτής της Θηριωδίας.

  ΚΑΝΕ LIKE ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK! ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ ΑΜΕΣΑ

   Η διεκδίκηση για την αναγνώριση των διωγμών και των συνεπειών τους στον Ποντιακό Ελληνισμό, αλλά και ο αγώνας ενάντια στη λήθη θα συνεχίζονται μέχρι την ιστορική τους δικαίωση.
  Η ιστορική αποκατάσταση των τραγικών γεγονότων και ο καταλογισμός ευθυνών δεν είναι πράξεις που διχάζουν, αλλά αντίθετα συμβάλλουν στην ειρηνική συνύπαρξη των ανθρώπων, καθώς ο λαός που γνωρίζει και δεν ξεχνά το παρελθόν του, κατανοεί το παρόν και στοχάζεται καλύτερα το μέλλον του. Αυτό, άλλωστε, είναι κάτι που αναπτύσσει την πολιτιστική του ταυτότητα με πνεύμα μετριοπάθειας και σεβασμού απέναντι στους άλλους λαούς.