ΦΛΩΡΙΝΑ Παράταση διάρκειας έκθεσης Φ. Καλαμάρα στο Αρχαιολογικό Μουσείο Φλώρινας - ΡΑΔΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΤΑΙ ΡΑΔΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΤΑΙ: Παράταση διάρκειας έκθεσης Φ. Καλαμάρα στο Αρχαιολογικό Μουσείο Φλώρινας

.

.

Σάββατο, 8 Οκτωβρίου 2016

Παράταση διάρκειας έκθεσης Φ. Καλαμάρα στο Αρχαιολογικό Μουσείο Φλώρινας

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Φλώρινας ενημερώνει το κοινό που δεν είχε την ευκαιρία να επισκεφθεί την έκθεση γλυπτών σε ξύλο και μάρμαρο του γλύπτη Φίλιππου Καλαμάρα με  θέμα :
Πάντων, μέτρον Άνθρωπος
ότι θα φιλοξενείται στο Αρχαιολογικό Μουσείο Φλώρινας έως την Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2016.Ο Φίλιππος Καλαμάρας, έχοντας ως αφετηρία τη φύση, εμβαθύνει στη σχέση του έργου τέχνης με το φυσικό περιβάλλον και ενδιαφέρεται έντονα για τη δυναμική, δημιουργική αλληλεπίδραση του φυσικού τοπίου με την ιδιαίτερη πρόσληψη και "οπτική" του κάθε καλλιτέχνη. Μετατρέπει τα προϊόντα της φύσης σε χρηστικά αντικείμενα - έργα τέχνης, διαδικασία που ιχνηλατείται από την πρώτη κιόλας εμφάνιση του ανθρώπου στη γη, όταν επέλεγε μια πέτρα που είχε στη φυσική της κατάσταση σχήμα κατάλληλο για να μετασχηματιστεί, με λιγότερη ή περισσότερη επεξεργασία, στο εργαλείο που του ήταν απαραίτητο ή στο τεχνούργημα που εξέφραζε τον ψυχισμό του.
Ημέρες και ώρες λειτουργίας : Τρίτη - Κυριακή, 8:00 - 15:00

Πληροφορίες: Τηλ.: 23850 28206
          email: efaflo@culture.gr