ΦΛΩΡΙΝΑ Οινοπαραγωγός από το Αμύνταιο ταξίδεψε 30χλμ για να πληρώσει 90 λεπτά στο τελωνείο! - ΡΑΔΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΤΑΙ ΡΑΔΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΤΑΙ: Οινοπαραγωγός από το Αμύνταιο ταξίδεψε 30χλμ για να πληρώσει 90 λεπτά στο τελωνείο!

.

.

Τετάρτη, 6 Ιανουαρίου 2016

Οινοπαραγωγός από το Αμύνταιο ταξίδεψε 30χλμ για να πληρώσει 90 λεπτά στο τελωνείο!

Μια ιστορία γραφειοκρατικής τρέλας βίωσε ένας οινοπαραγωγός από το Αμύνταιο της Φλώρινας ο οποίος αναγκάστηκε να ταξιδέψει 30 χιλιόμετρα προκειμένου να καταβάλλει το ειδικό τέλος κατανάλωσης που εχει επιβληθεί στο κρασί απο τα τέλη του 2015 και να μπορέσει να πωλήσει φιάλες στους πελάτες του.

Όπως εξηγεί στο Newsit ο Ελληνοολλανδος επιχειρηματίας, Laurens Hartman, με βάση το νέο καθεστώς φορολόγησης του οίνου ο παραγωγός υποχρεούται να καταβάλλει τέλος 0,15 ευρώ ανα λίτρο σε καθε τιμολόγιο που κόβει κατα την ημέρα της πώλησης, το οποίο ,ωστόσο,δεν μπορει να πληρωθεί ηλεκτρονικά με αποτέλεσμα να ταξιδεύει ο ίδιος μέχρι το τελωνείο της Φλώρινας για να ολοκληρώσει τη συναλλαγή.

"Το τελωνείο στη Φλώρινα δεν έχει ηλεκτρονικό σύστημα. Μου είπε ο διευθυντής μπες στο αυτοκίνητο και έλα να το πληρώσεις", λέει περιγράφοντας την περιπέτειά του, ο οινοπαραγωγός που ταξίδεψε 30 χιλιόμετρα απο το Αμύνταιο μέχρι τη Φλώρινα για μια παραγγελία 6 φιαλών με τέλος που δεν ξεπερνούσε το 1 ευρώ.