ΦΛΩΡΙΝΑ <div style="background:#5CB3FF; padding:5px 8px 5px 8px;"> Μία οικογένεια από τη Φλώρινα μαθαίνει στους Αυστραλούς τους μεζέδες </div> - ΡΑΔΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΤΑΙ ΡΑΔΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΤΑΙ: Μία οικογένεια από τη Φλώρινα μαθαίνει στους Αυστραλούς τους μεζέδες

.

.

Παρασκευή, 13 Σεπτεμβρίου 2013

Μία οικογένεια από τη Φλώρινα μαθαίνει στους Αυστραλούς τους μεζέδες

Όταν οι Ελληνες μπαίνουν στην κουζίνα, η νοστιμιά των πιάτων που θα ετοιμάσουν ποτέ δεν περνά απαρατήρητη. Αυτό το ξέρει καλά η εφημερίδα Guardian. Για αυτό συμπεριέλαβε στα 10 καλύτερα εστιατόρια και καφέ του Μπρισμπέιν τη «Μικρή ελληνική ταβέρνα».


«Πολυσύχναστη και θορυβώδης, είναι από τους λόγους που θα τη βρείτε γοητευτική», γράφει η βρετανική εφημερίδα για την Little greek taverna. Πρόκειται για την επιχείρηση της οικογένειας Παρμακλή από τη Φλώρινα, που μάλιστα είναι ιδιαίτερα περήφανη για την καταγωγή της. Αλλωστε, όπως επισημαίνουν στην ιστοσελίδα τους, μπορεί η Ελλάδα να φημίζεται για τα νησιά της αλλά στη Μακεδονία «έχουμε πράσινα βουνά, χιόνι το χειμώνα και πικάντικη κουζίνα για να ζεσταθούμε». Μάλιστα, κάποια από αυτά τα πιάτα έχουν φροντίσει να τα μάθουν και στους Αυστραλούς.
Ο συντάκτης της Guardian πάντως γράφει ύμνους για την τυρόπιτα της θείας Ελλης, τη μεγάλη λίστα με τους μεζέδες, τα τηγανητά κολοκυθάκια και ασφαλώς τα θαλασσινά, για τα οποία αναφέρει και τις χαμηλές τιμές που ήταν και το αντικείμενο του άρθρου. Βέβαια, όπως καταλήγει, στη Little greek taverna οι ιδιοκτήκτες προσφέρουν «ατμόσφαιρα πάρτι δωρεάν»

ΝΕΑ ΦΛΩΡΙΝΑ