ΦΛΩΡΙΝΑ <div style="background:#5CB3FF; padding:5px 8px 5px 8px;"> «Η ελληνική διασπορά της Παμμακεδονικής Ένωσης επισκέφθηκε το Μοναστήρι» </div> - ΡΑΔΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΤΑΙ ΡΑΔΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΤΑΙ: «Η ελληνική διασπορά της Παμμακεδονικής Ένωσης επισκέφθηκε το Μοναστήρι»

.

.

Δευτέρα, 15 Ιουλίου 2013

«Η ελληνική διασπορά της Παμμακεδονικής Ένωσης επισκέφθηκε το Μοναστήρι»

Εκατοντάδες μέλη της Παμμακεδονικής Ένωσης Αμερικής, της ελληνικής διασποράς,  ήρθαν σήμερα στο Μοναστήρι (Μπίτολα) σε μια  τουριστική επίσκεψη.
Οι Έλληνες περιηγήθηκαν τον αρχαιολογικό χώρο της Ηράκλειας της Λυγκηστίδος, το παλαιό νεκροταφείο, για το οποίο ένας επισκέπτης από τον Καναδά είπε ότι «εδώ υπάρχει ένα μέρος από την ελληνική κληρονομιά». Πήγαν στους κεντρικούς δρόμους και στη Μητρόπολη του «Μεγαλομάρτυρος Δημητρίου» για τον οποίο ναό μία ιστοσελίδα τους έγραψε ότι «κτίστηκε το 1830 από πλούσιους Έλληνες». Αυτό, όμως,  δεν το είπαν ενώπιον των δημοσιογράφων με τους οποίους ήταν συγκρατημένοι.

Σημειώνεται ότι η Παμμακεδονικές Ενώσεις με εκπροσώπους της ελληνικής ομογένειας στις ΗΠΑ, τον Καναδά, την Αυστραλία και από τις ευρωπαϊκές χώρες, πραγματοποίησαν την ενδέκατη παραδοσιακή ετήσια συνάντησή τους που πραγματοποιήθηκε στη Φλώρινα από τις 13 ως τις 15 Ιουλίου. Μετά την επίσκεψή τους στην Μπίτολα, απόψε θα συμμετάσχουν στην Παγκόσμια Συνέλευση Φλωρινιωτών που διοργανώθηκε από την Περιφέρεια της Δυτικής Μακεδονίας.

Το Ουράνιο Τόξο- Βινοζίτο

 Οι συναντήσεις πραγματοποιούνται μία εβδομάδα πριν από τη γιορτή στη Μελίτη  και ο Πάβλε Βοσκόπουλος της οργάνωσης των Σλάβων «Ουράνιο Τόξο»-(Βινοζίτο), δήλωσε ότι οι εκπρόσωποι των Παμμακεδονικών Ενώσεων είναι Έλληνες εθνικιστές, οι οποίοι επιδιώκουν να προωθήσουν τον Ελληνισμό στη Νοτιοσλαβία.

 Υποστηρίζουν την εξωτερική πολιτική της Ελλάδας και  δεν θέλουν να ονομαστούν τα Σκόπια «Άνω Μακεδονία» και χρηματοδοτούνται  από το Υπουργείο Εσωτερικών της Ελλάδας και το Υπουργείο Μακεδονίας και Θράκης, είπε ο  Πάβλε Βοσκόπουλος σε τηλεφωνική επικοινωνία με την τηλεόραση АЛФА , γράφει το δημοσίευμα.
echedoros-a.gr