ΦΛΩΡΙΝΑ <div style="background:#FBB117; padding:5px 8px 5px 8px;"> Κωμικοτραγικές καταστάσεις με Σκοπιανούς της Αυστραλίας </div> - ΡΑΔΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΤΑΙ ΡΑΔΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΤΑΙ: Κωμικοτραγικές καταστάσεις με Σκοπιανούς της Αυστραλίας

.

.

Πέμπτη, 11 Αυγούστου 2011

Κωμικοτραγικές καταστάσεις με Σκοπιανούς της Αυστραλίας


Ακόμα γελάνε στην Αυστραλία με την υποκρισία των Σκοπιανών και με όσα διαδραματίστηκαν πρόσφατα σε δικαστήριο. Το συμβάν έλαβε χώρα κατά την διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας που εξέταζε μήνυση του Australian Macedonian Advisory Council (AMAC) για ρατσιστικά σχόλια από Σκοπιανό περιοδικό της Διασποράς.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση τύπου της ΑΜΑC, στο ειδώλιο του κατηγορουμένου βρέθηκε ο εκδότης του Σκοπιανού περιοδικού “Australian Macedonian Weekly“ (AMW), Λιούμπκο Στανκόβσκι. Ο εκδότης κατηγορείται για άρθρο που αναδημοσίευσε το 2009 το περιοδικό του με τίτλο“Who in this Celestial World Gave the Greeks the Right to Take Away the Macedonian Language?”, το οποίο περιείχε ρατσιστικά σχόλια εναντίον των Ελλήνων.

Συγκεκριμένα, στο άρθρο υπήρχαν απαξιωτικές αναφορές στους Έλληνες ως “έθνος κλεφτών“, “φρικιά της φύσης” , “ανισσόροπα τέρατα“, καθώς και αναφορά στην Ελληνική γλώσσα ως“αποκρουστική“. Το άρθρο ήταν γραμμένο από τον γνωστό Σκοπιανό προπαγανδιστή Γιόσεφ Γκαντέτο.

Το πολύ γέλιο έπεσε κατά την διάρκεια της εξέτασης του εκδότη του περιοδικού, Λιούπκο Στανκόβσκι. Όταν ο δικηγόρος της AMAC, κος Χάρλεϊ, τον ρώτησε αν θα εκλάμβανε ως ρατσιστικά σχόλια που υποκινούν μίσος τους απαξιωτικούς αυτούς χαρακτηρισμούς σε περίπτωση που είχαν ως στόχο Σκοπιανούς, ο εκδότης εντελώς υποκριτικά απάντησε, “Ναι”!Αργότερα ο δικηγόρος του προσπάθησε να μπαλώσει την γκάφα, ισχυριζόμενος πως οι αλλοπρόσαλες απαντήσεις του πελάτη του ήταν λόγω “γλωσσικών προβλημάτων". Φυσικά δεν έπεισε κανέναν, καθότι ο πελάτης του είχε την επιμέλεια στο περιοδικό του όλων των άρθρων στα Αγγλικά.Η απόφαση του δικαστηρίου αναμένενται να βγει μέσα στις επόμενες εβδομάδες.

Διαβάστε περισσότερα εδώ: AMAC vs AMW: Racial vilification hearing wraps up and judgement is reserved

αναφορές:
http://history-of-macedonia.com/wordpress/2011/08/09/komikotragikes-katastaseis-skopianoi-australia/
http://neoskosmos.com/news/en/AMAC-takes-Australian-Macedonian-Weekly-to-VCAT